Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

DEİK’ten anında müdahale

Avrupa Uluslararası Derneği'nin tüm dünyadan uluslararası üniversiteleri bir araya getirdiği organizasyon İngiltere'nin Liverpool kentinde yapıldı. Ne yazık ki, Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE) ülkemiz aleyhinde ciddi bir olaya sahne oldu. FETÖ'nün darbe girişiminden sonra, örgütle bağlantısı olan bazı akademisyenlerin üniversitelerden ihracı, yanlış değerlendirildi.
Dünyanın 80 ülkesinden 250 üniversitenin katıldığı fuarda, "Türkiye'deki akademik özgürlüğün kısıtlanması" olarak yansıtıldı.
EAIE Başkanı Laura Howard, Türkiye'de akademik özgürlüğün olmadığını, bu yüzden ülkedeki üniversitelerden yeterince katılımcı bulunmadığını öne sürdü.
Bu ifade son derece yanlıştır. Bence, bunlar araştırılmadan kasıtlı söylenmiş sözler.
Bildiğim kadarıyla, 25 üniversitemizden, yaklaşık 100 üniversite temsilcimiz, orada bulunuyordu. Fuara katılan, değerli dostum ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile Türk üniversiteler heyeti, aynı gün bir yazıyla Laura Howard'ın Türkiye karşıtı konuşmasını düzeltti. Böylece, büyük bir yanlış önlendi.
Ülkemiz aleyhine yapılan bu hareketi önleyen herkesi kutluyorum.
Böyle uluslararası bir platformda, bu tarz iddialar, manidardır. Ayrıca bu güçlerin nasıl çalıştığının göstergesidir. Ülkemizin içinden geçtiği bu olağanüstü ve zorlu durumda, eğitim dünyamız da üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Eğitim camiamız her konuda uyanık olmalı ve gerekli hareketi anında yapmalıdır.
Türkiye'mizin aleyhine olan her türlü hareketi, el ele vererek lehimize çevirmeliyiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA