Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Eğitim tasarımlarının miladı

Teknoloji yalnızca eğitim alanında değil tüm sektörlerde neredeyse bir gün içinde hepimizin vazgeçilmezi oldu. MEB tarafından uzaktan eğitim kararı alındıktan sonra önceliğimiz öğrencilerimizle etkileşimimizi sürdürülebilir kılmak oldu. Bu nedenle de çevrimiçi buluşmalar ve canlı online dersler düzenleyerek hem akademik becerileri hem de sosyal-duygusal becerileri geliştirmek eğitimcilerin ana odağında yer aldı. Salgının eğitimdeki yansımaları tam anlamıyla eğitim tasarımlarının miladı oldu. Öğrenme coşkusuna etkileşimle yön vermeli ve öğrenme kaybı olmadan eğitime olan güveni güçlendirmeliyiz.
Hibrit öğrenme deneyiminin büyük bir özveriyle tasarlandığı ve öğrencilerin öğrenme süreçlerini, salgın döneminde yeniden tasarladığımız çalışmaları BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ayfer Batı ile değerlendirdik.
Çağın eğitim donanımının öğretmenlere, öğrencilere ve ebeveynlere fırsatlar sunduğu gerçeğine odaklanmak gerektiğini konuştuk. Bu süreçte, öğrencilerin disiplinli ve motivasyonu yüksek bir şekilde çalışmaları gerçekten çok önemli. Öğrencileri ve öğretmenleri başarıya taşıyan en büyük fırsatın iyileştirici geri bildirim sağlamak olduğundan bahseden Ayfer Hoca yapay zekâ temelli kaynaklara yatırım yaparak "Bundan sonra artık hiçbir şey aynı devam etmeyecek, hepimiz hibrit eğitimin gerekliliklerini yerine getireceğiz" dedi.
Salgın döneminde öğretmenlerin ve öğrencilerin öğrenme deneyimlerine dair anket sonuçlarına bakıldığında en önemli ihtiyaç, teknoloji destekli çevrimiçi öğretimi, ölçme-değerlendirme ve iyileştirme aşamalarının da bulunduğu tek bir yapının altında takip edebilmesi. Bu nedenle de iletişim araçlarından anlık geri bildirime tüm dijital eğitim uygulamalarını; öğretmenlerin öğrencilerine aktarabileceği, öğrenme heyecanı oluşturacak şekilde içerik, video, ölçme - değerlendirme alternatifleri ile donatılmış hibrit öğrenme platformları geliştirilmesi eğitimin yeniden tasarlandığı bu dönem için önemli bir kaynak.
Hiper kişiselleştirilmiş
Biliyoruz ki; geleceğe emin adımlarla ve daha güçlü ilerlemenin yolu öğrencilerimizin okullarımızda kazanacakları bütüncül bakış açısı ve deneyimsel öğrenme ile kazandıkları beceriler olacak. Bu yüzden öğrencilerimizi örgün ve uzaktan eğitimin bir arada uygulandığı hibrit model ile geleceğin dünya insanları olarak yetiştirmemiz gerekiyor.
Bundan sonra hepimiz sadece hibrit eğitimi değil, hibrit insanı da konuşacağız. Kişinin birden fazla alanda rol aldığı, uzmanlıklarını ayıran farklı özelliklerin tek bir pozisyonda birleştiği öğretmenlerimizin bilim ve sanat yönünü de konuşacağız. Kendi alanında uzman, yenilikleri takip eden, somut verilere dayalı, dijital veri alanlarına sahip, teknoloji okur yazarı, iyi bir rehber, iyi bir lider ve ilham veren eğitimciler olarak, hiper kişiselleştirilmiş eğitimlerden bahsedeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA