Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Mutfağınızdan kırmızı biberi eksik etmeyin

Kilo vermek istiyorsanız, kırmızı pul biberi mutfağınızda mutlaka bulundurun. Günün erken saatlerinde yediğiniz pul biber; sizi tok tutar ve yiyeceğiniz yemek miktarı azalır

Uzun diyet listeleri, kol saatine bağımlı hayatlar ve lezzetsiz yemeklerden bunaldıysanız, çok haklısınız. Amerika'da yapılan uzun araştırmaların ardından sizi rahatlatacak bir alışkanlık listesi bir süre önce yayınlandı. Edineceğiniz bu ufak alışkanlıklar sayesinde diyete başmak için pazartesiyi beklemeniz gerekmeyecek, farkında olmadan zaten diyette olacaksınız...
Ne yiyeceğinizi önceden planlayın. Böylece son dakikada yapacağınız sağlıksız yemek seçimi riskini en aza indirebilirsiniz.
Öğün atlamayın. Öğün atlamak, vücudu yağ depolamaya yönelik kazınma moduna geçirir.
Stresten uzak durun. Stres, midenizin kazınmasına ve bolca kalori alacağınız yiyeceklere yönlenmenize sebep olur.

MARKETE GİTMEDEN LİSTE YAPIN
Dar zamanda markete gidin ve listeniz hazır olsun, böylece işlenmiş gıdalar bölümüne sapma olasılığınız daha az olacaktır.
Susuzluğu açlık ile karıştırmayın. Açlık hissettiğinizde bir bardak su için ve gerçekten ne istediğinizi fark edin.
Fındık, meyve ya da dilimlenmiş sebze gibi sağlıklı yiyeceklerden oluşan acil durum paketleri hazırlayın. Böylelikle sağlıksız yiyecek tahriklerinden uzak durabilirsiniz.
Mutfağınızdan kırmızı pul piperi eksik etmeyin. Günün erken saatlerinde yediğiniz kırmızı pul biber sizi tok tutacak ve günün kalan saatlerinde yiyeceğiniz yemek miktarı azaltacaktır.

TABAĞINIZ 22 SANTİM OLSUN
Yemek yerken sohbet etmeye özen gösterin, böylelikle tüm yemeği acele ile mideye indirmeden evvel doyduğunuzun farkına varabilirsiniz.
Yemek tabaklarınızın büyüklüğü ne? Öğünlerinizde 22 cm.'lik tabaklar kullanın. Aslında çocuk yemek tabakları bir yetişkini doyurabilmek için gayet uygundur.
Hiçbir zaman atıştırmalık gıdaları kendi kutusunun, paketinin veya poşetinin içinden yemeyin. Bu atıştırmalıkları yumruk büyüklüğünde porsiyonlara ayırırsanız, aşırı yeme ihtimalinizi azaltmış olursunuz.
Düzenli ve kaliteli uyuyun. Uyku eksikliği; vücutta açlığı düzenleyen hormon seviyesini oynatacak ve iştahınızın artmasına sebep olacaktır.
Hareket etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayın. Araştırmalar, kıpır kıpır hareketli insanların her zaman daha zayıf olduğunu gösteriyor.
Az yağlı değil, az kalorili sosları tercih edin. Ağır yağlı krema ya da hayvansal ürünlerden bir sos yerine humus gibi sebzelerden yapılmış bir sos kullanın.
Muz ve kavun gibi meyvelere bir tutam tarçın katın. Daha zengin bir tatlı hissi verecektir, hem de şekersiz!
Televizyon karşısında ya da sinema salonunda bir şeyler atıştırmaktan kaçının.
Şekersiz sakızlar bir nebze de olsa açlığınızı bastırabilir.
Soya fasulyesi düşük maliyetli harika bir atıştırmalıktır.
Mutfaktaki ve yemek odasındaki masayı, sadece yemekleri hazırlamak ve yemek için kullanın. Evinizdeki bu alanları çalışmak için kullanmayın. İştahınızı açmak için sizi teşvik edebilecek bu mekanlarda fazla vakit geçirmeyin.
Her öğünde bir parça yağsız bir protein tüketmeyi deneyin. Protein, karbonhidrat ve yağlardan daha fazla sizi başarıya götürecektir.

TARTI YERİNE MEZURA KULLANIN
Mutfağınızdaki abur cuburların dökümünü yapın. Cazibelerine kapılmak istemiyorsanız mutlaka buzdolabı ve kilerden bunları temizleyin.
Kahvaltı yapın. Kahvaltı yapan kişiler kilo kaybetmede ve kaybettiklerini korumada daha başarılı olurlar.
Tartı aletinizin yerine mezura kullanın. Karın ölçüsünde kadınlar 82.5 cm., erkekler ise 90 cm.'in altını hedeflemelidir.
Yiyecek etiketlerini inceleyin. Yüksek fruktoz mısır şurubu veya diğer basit şekerlerin porsiyon başına 4 gramdan fazla olduğu yiyeceklerden uzak durun.

YEMEKTEN ÖNCE ELMA YİYİN
Daha hızlı doymanızı sağlamak için yemekten önce lif yüklü bir elma yiyin.
Diyet yapanlar arasında yapılan araştırmalar, sabahları karbonhidrat yüklü besinler yerine yumurta yemeyi tercih edenlerin daha az acıktıklarını göstermiştir.
Dışarıda yemek yediğiniz zaman, garsona mönüdeki sağlıklı yiyecekleri sorun.
Kendinize rakamlardan oluşan kilo kaybetme hedefleri koymayın. Amacınız belirli bir kıyafet bedeni ya da bel ölçüsü olsun.

KİLO KAYBETTİKÇE KIYAFETLERİNİZİ VERİN
Ofiste kendinize ait atıştırmalık bir kutu bulundurun, böylelikle iş arkadaşlarınızın şeker yüklü önerilerine kapılmazsınız.
Elbise dolabınızı hedeflerinize göre düzenleyin. Kilo kaybettikçe üzerinize büyük gelen elbiselerinizi verin. Bu sizi, yolunuzda devam etmeye teşvik edecektir.
Adım atabileceğiniz her fırsatta bu seçeneği hayata geçirin. İşyerinizde farklı katlardaki tuvaletleri kullanın. Otobüs istasyonları, alışveriş merkezleri, havaalanları ya da metroda merdivenleri tercih edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA