Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

2018’in sağlıklı gıda trendleri

2018’in sağlık trendleri sağlıklı yaşam odaklı olacağa benziyor ve daha çok probiyotik içeriyor. Zerdeçal ve soya sütü yerini zencefil ve kaju sütüne bırakıyor

2018 geldi çattı. Sağlık alanında giderek daha çok bilinçlenen ülkemizde bu sene sağlıklı yiyecekler zirvesi var diyebiliriz. Artık yurt dışındaki sağlık trendlerini yakından takip ediyoruz, bilmediğimiz hiçbir yenilik yok. Aslında yıl boyunca yazımı okuyanlar çok sayıda yenilikten zaten haberdar; neler popüler oldu, neler artık kullanılmıyor, yeni yöntemler ve vazgeçilenlerden yıl içinde çokça bahsettim. Bu yazıyı yıl boyunca yazdıklarımın bir derlemesi olarak da düşünebilirsiniz. Sağlıklı gıdalar listesine kimler girdi kimler çıktı bakalım... Bu yazımda da sizlere 2018'in trend yiyeceklerinden, probiyotik-sağlıklı içeceklerinden bahsedeceğim. Gelin birlikte 2018 sağlıklı yiyecek ve içecek trendleri listesine bir göz atalım...

Granola (Tahıl karışımından oluşan tatlı): Probiyotikler arasında son zamanların en popüler yiyeceği, tahılların birleşiminden oluşan granola, 2018'de de kahvaltı sofralarımızı süsleyecek gibi duruyor. Tahıl sizlerin de bildiği gibi birkaç senedir zaten ülkemizde popüler. Tahılı 2018'de de gronala adıyla sık sık duyacağız.

Probiyotik çikolatalar: 2018, tatlı severleri de düşünmeden geçememiş; 2018 trendlerine bir tatlı atıştırmalık da eklemiş. Yeni yılda sağlıklı bağırsaklara sahip olmanın yolu, probiyotik çikolata çubukları ve çikolata aromalı takviyelerden geçiyor.

Bal: Yenilik severlerin tercih ettiği bir başka sağlıklı yiyecekse bal olacak. Sağlıklı probiyotikleriniz için doğal tatlandırıcı olarak kullanabileceğiniz bal, sizin için 2018'de sağlıklı beslenmenin en tatlı yolu olabilir. Balda sizlerin de bildiğiniz gibi en önemli şey, hakiki balı bulabilmek. Son zamanların en büyük problemi sahte bal; bu nedenle bilmediğiniz yerlerden bal almamaya çalışın.

Kefir: Keçi ya da inek sütünden, özel bir maya mantarıyla hazırlanan, ayran tadında, hafif ekşimsi bir içecek olan kefir, 2018'de de trend olacağa benziyor. Hali hazırda birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kefir; yüksek seviyede B12 vitamini, K2 vitamini, biotin, folik asit, kalsiyum, magnezyum, enzimler ve probiyotik içerir. Doğru kullanım ile cilde, saçlara ve diyet konusunda çok faydası olduğu görülmüştür. Aynı zamanda vücudu ağır metal, tuz ve alkolik maddelerden temizler.

Kombu çayı: Amerika'da popüler olan kombu çayı, Türkiye'de yeni yeni duyulmaya başladı. Kombu çayı ile geleneksel çay fermantasyonu yeni bir tarz kazanmıştır. Yaralı bakteri ve mayalardan oluşan çayın önemli içeriği, Kombucha denilen çay mantarıdır.

Lavanta çayı: Lavanta çayından önceki yazılarımda da bahsetmiştim. Daha fazla REM uykusu yakalanmasına, ruh halinin stabilize edilmesine ve yatıştırıcı bir etkiye sahip olan lavanta çayı, 2018'de karşımıza daha fazla çıkacak gibi duruyor. Kısa bir hatırlatma; lavanta çayı Almanya'da uykusuzluk için onaylandı bile.

Meyveli içecekler: Doğal meyvelerin suları probiyotik trendlere eklenerek daha canlı ve aktif bir etki yaratılıyor. Kahvenin içine şeker yerine portakal suyu eklemek de daha sağlıklı bir yıl geçirmenize sebep olacak.

2018'DE IN OLACAK YİYECEKLER
Avokado yağı Cips ve mayonez de dahil olmak üzere pek çok ürünün içeriğinde kullanılmaya başlandı bile. Zencefil Zencefil suyu bu sene market raflarında bulabileceğimiz içecekler arasına girecek. Kaju sütü 2018'de biraz daha tatlı kaju sütü listenin en üst sırasında yerini alacak. Nohut unu Nohut, 2018'in favorileri arasına nohut unu olarak girecek.

2018'DE OUT OLACAK YİYECEKLER
Meyve Suyu Detoksları Meyve suyu detokslarının, toksik yüklemesiyle sahte düzeltmeler oluşturduğu ortaya çıkmış ve sürdürülebilir kilo vermeyi sağlamamıştır. Zerdeçal Zerdeçal baharatı, 2017'de patlamış mısır, makarna gibi birçok yemeği süslese de bir sonraki farklı trendin zamanı geldi. Soya sütü Bitkisel kökenli süt dünyasının orijinal yıldızı olan soya, yeni süt çeşidi olan fıstık sütünün yanında parlaklığını kaybediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA