Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Kalp sağlığınız için yoğurt tüketin

Her gün 7 gram yoğurt tüketilmesi, daha düşük kalp hastalığı riski demektir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise sade ve az yağlı yoğurt tüketmeniz gerektiği

Soğuk havalar sadece kalp sağlığı üzerinde değil, genel vücut sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler oluşturur. Soğuk havaların kendini göstermeye başladığı bugünlerde kalp sağlığına özellikle dikkat etmek gerekir. Kış aylarında kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunları daha sık görülür. Dikkat edin, soğuk havalar kalbinizi yormasın…

STRESE KARŞI DERİN NEFES ALIN
Aylara baktığımızda, kalp krizi için en riskli ayların kış ayları olduğu saptandı. Araştırmacılar, kalp krizi geçirme zamanlarının, algılanan yüksek ve düşük stres düzeyleri ile örtüştüğünü, örneğin pazartesi sabahı çalışmaya başlama saatleri ile çakıştığını söylüyor. Stresin, kalp krizine karşı savunmasız kalmanıza neden olabilecek biyolojik sisteminizdeki değişiklikleri tetiklemesi de mümkün. Yani, kalbinize yardımcı olmak için stresinizi azaltmaya çalışın. Egzersiz yapmak, derin nefes almak veya komik bir film izlemek gibi stres azaltma teknikleri kalbinizi korumanıza yardımcı olabilir.

SOĞUK HAVA DAMARLARI ETKİLİYOR
Kalp krizlerinin soğuk havalarda daha sık olmasının nedeni; damarlardaki büzülmenin daha fazla yükselmesidir. Soğuk havalarda, yüzümüzdeki damarlar nasıl büzülüyorsa, kalbimizdeki damarlar da büzülür. Özellikle; kalp damarlarında problem olan kişiler, soğuk havalarda kendilerine daha fazla dikkat etmelidir.

SIKI GİYİNİN
Soğuk havalarda dışarıya çıkarken sıkı giyinin. Bu, vücut ısınızı sabit tutmanıza yardımcı olur. Vücudunuz bir anda soğursa, kan damarlarınız sıkışır ve tansiyonunuz yükselir.

KIŞI YOĞURTSUZ GEÇİRMEYİN
Yaklaşık 300 bin kişinin katıldığı, Çin'de yapılan bir araştırmada; her gün 7 gram yoğurt tüketilmesinin, daha düşük kalp hastalığı riskiyle bağlantılı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Dikkat etmeniz gereken nokta ise sade yoğurt tüketmektir. Yoğurda eklediğiniz şeker miktarını kontrol altında tutmak, kalp rahatsızlığı riskinizi azaltabilir. Ve yağsız yerine az yağlı yoğurt tercih edin. Araştırmalar, az yağlı süt ürünleri tüketen kişilerin yağ içermeyen ürünleri tüketenlere kıyasla kalp hastalığına yakalanma olasılıklarının fazla olmadığını gösteriyor. Aynı zamanda az yağlı süt ürünleri tüketmek, sizi daha hızlı doyuracak ve açlık hissiyatınızı giderecektir. Yoğurdu her öğününüzde tüketebilirsiniz.

EGZERSİZ ŞART
Ailenizde kalp rahatsızlığı varsa, 9 Nisan 2018'de Circulation tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre; egzersiz yapıp zindeliğinizi artırarak, kalp hastalığına yakalanma riskinizi önleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA