Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

S.1.) Eşim sürekli küfrediyor. Bunun günahı nedir?
- Eşiniz neye küfrediyor, bunu belirtmemişsiniz. Eğer Yüce Allah'a, Peygamberine veya Kuran'a bu hakareti yöneltiyorsa, o anda dinden çıkar. Ve eğer tevbe etmeden ölürse, Müslüman olarak ölmemiş olur.
Size küfrediyorsa, zulüm işlemiş ve hakkınıza girmiş olur. Başkasına küfrediyorsa, en azından gıybet etmiş olur.
S.2.) Kalbini kırdığım birinin kalbini nasıl kazanırım.
- Bence onunla konuşun. Hatalı olduğunuzu söyleyin. Ona küçük bir hediye alın. Namazınızda kendisine dua ettiğinizi söyleyerek, helallik isteyin. Mutlaka sizi affeder. Tatlı dille her açılmayacak kapıyı açarsınız. S.3.) Kan bağışı, sakıncalı mı? Gayrimüslim benim kanımı kullansa günaha girer miyim?
- Kan bağışı sevaptır. Yüce Rabbimiz iyilikte yardımlaşın buyuruyor. Bağışladığınız kanı kimin kullanacağı hiç önemli değildir. Gayrimüslim de kullanabilir.
S.4.) Bir TV kanalında, din adına konuşan bir anlatıcı, Allah'a
'baba' dedi. Allah baba. Bu sözün dini karşılığı var mı? - Maalesef medyada bu tür insanlara rastlıyoruz. Ülkemizde din adına konuşurken Hıristiyanların akidesini çocuklarımızın, insanlarımızın beynine serpiştirmeye çalışanlar olabiliyor.
Yüce Rabbimiz İhlas suresinde, "Ben baba değilim" buyuruyor. Bu nedenle de Yüce Allah'a 'Baba' diyen kişi Müslüman ise, bu cümleyi de şuurlu olarak kullanıyorsa İslam dininden çıkar. Çünkü Kuranı Kerim'le sabit olan bir temel tevhit akidesini inkâr etmiş olur. Ama Hıristiyan ise, onun dini kendisine.
S.5.) Eşime ileride

'Boşanalım' dersem boşanmış olur muyum? - İleride boşanalım gibi, gelecek veya geniş zaman kapsamına giren kelimeyle boşanmış olmazsınız. Ama bu tür cümleleri kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA