Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Gerçek müminin alametleri

Yahya bin Muaz hazretleri, müminin sıfatlarını bildiren bir eser yazmıştı. O, müminin vasıflarından üç yüz kadarını saydığı bu kitabında şöyle diyordu:
"Mümin; hayası çok, ezası az, hayrı çok fesadı ise az olacak. Dilinden yalan çıkmayacak. Konuşması, yanlışı ve fuzuli işi az; fakat iyiliği ve iyi amelleri çok olacak. Yakınlarını gözetecek, ağırbaşlı ve kadirbilir olacak. Geçim sıkıntısı çektiği zaman, Allah'ın takdirine ve kısmetine razı olacak. Din kardeşlerine karşı daima halim selim, iffetli ve şefkatli olacak..."
"Mümin; lanetçi, söğücü, koğucu, gıybetçi, kınayıcı, kırıcı, aceleci, kinci, kibirli, kendini beğenmiş, hasetçi, inatçı olmayacak. Uzun emelli, cimri, gafil, çok uykulu, münafık huylu olmayacak. Riyakâr, cür'etkâr, hafifmeşrep, ayıp araştıran bir casus da olmayacak..."
"Mümin; Allah için sevecek, Allah için de buğzedecek, Allah için hoşnut olacak, Allah için gazaplanacak. Müminin azığı takva, arzusu ahiret, yoldaşı zikir, sevgilisi Mevla olacak! Ve hep ebedi saadeti için çalışacak."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA