Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Bir soru

"Kur'an-ı Kerim bir deri içine konsa sonra ateşe atılsa yanmaz" şeklinde bir hadis var. Bunun anlamı nedir?
- Evet. Bu hadisi Darimi rivayet ediyor. Bazı alimlere göre deriden maksat insan, ateşten maksat cehennemdir. Yani Kur'an-ı Kerim'i ezberlemiş, gereğini yaşamış ve ruhuna hissettirmiş bir mümine cehennem ateşi dokunmayacaktır. Burada Hz. Peygamber (s.a.v.) bir benzetme yapmıştır. Hz. Peygamber'in (s.a.v.); 'Kur'an'ı ezberleyin. Çünkü Allah içinde Kur'an barındıran (ve yaşayan) kalbe azap etmeyecek' hadisi de bu yorumu doğruluyor.
Bu hadisin bir anlamı da kıyamete kadar Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından korunacağıdır. Mesela; Kur'an yağlı bir deriye sarılsa ve ateşe atılsa bile kıyamete değin o haliyle bozulmadan, tahrif olmadan dünyada olmaya devam edecektir.
Buradaki ateşten maksat dünyadaki imansız Kur'an düşmanları, deri ise müminlerin belleğindeki Kur'an'dır.
Birçok yerde; bütün ev yansa da Kur'an-ı Kerim'in yanmadığı olaylara şahit olmuşuzdur. Bu da hadisin başka bir anlamıdır. Bu durumu Hz. Peygamber'in (s.a.v.) özel tasarrufu -onun dönemine ait- sayanlar da olmuştur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA