Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

İslam’ı doğru uygulamanın yolu

Kur'an-ı Kerim Yüce Rabbimizin melek (Cebrail) aracılığıyla son elçiye (Hz. Resul'e) gönderilen mesaj, emir, yasak ve bilgilerin tümüdür.
Sünnet -hadis- ise; Hz.Peygamber'in (s.a.v.) başta Kur'an-ı Kerim'in yorumu, tefsiri, beyanı, açıklaması olmak üzere 23 yıllık peygamberlik hayatı boyunca mübarek ağzından çıkan ve bizim için hayati bir önem taşıyan her uygulaması, sözü, açıklamasıdır.
Yüce Kitap Efendimiz'e (s.a.v.) indiğine göre; ilk ve son sözün sahibi elbette O (s.a.v.) olmalıdır.
Çünkü Cebrail'le muhatap olan O, miraca yükselen O, Kur'an'da adı ve önemi sürekli vurgulanan O, kendisine iman Allah'a imanla aynı olan O, Kur'an'ı bize harf harf ileten O, ineni en iyi bilen O, sahabesi tarafından her sözü yutulurcasına iştahla ezberlenen O, öyleyse elbette ki Kur'an hakkında ilk ve son söz sahibi O (s.a.v.) olacaktır.
Sert, katı, radikal, dışlayan, ayrıştıran, düşman eden dini söylemlerden kurtulmamızın yolu da Kur'an'a ve Hz. Peygamber'in (s.a.v.) sünnetine yapışmaktır.
Çünkü Efendimiz'in (s.a.v.) uygulamalarında her açık ve engin gönül için bir cevap vardır.
İslam'ı aktarırken, tebliğ ederken, iletirken gönül kırmaya değil, gönül kazanmaya çalışmalıyız. Zira son elçinin yolu, üslubu buydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA