Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Teröre hayır, demokrasiye evet

Siyasete inanan, sorunların siyaset yoluyla çözümünü destekleyen, siyaseti hakların kazanılması ve adaletin inşası için temel sayan herkesin ittifak etmesi gereken asgarî müşterek şiddetin reddidir.
Şiddeti reddetmeden barışı savunamazsınız.
Şiddeti reddetmeden insan hayatını savunamazsınız. Şiddeti reddetmeden ekolojik düzeni savunamazsınız.
Şiddeti reddetmeden radikal olanını bırakın, demokrasiyi savunamazsınız.
Çünkü şiddeti reddetmeden siyaseti savunamazsınız.
13 yaşındaki Fırat Simpil'i, mezun olur olmaz memleketine tayinini isteyen Diyarbekirli doktor Abdullah Biroğlu'nu, kardeşlerini okutmak için eğitim hayatını bırakıp çorbacıda çalışan Şeyhmus Sanır'ı öldürerek, 81 ile şehit haberleriyle acı çektirerek bu ülkede alınabilecek hiçbir yol yok.
Hiçbir sorunun şiddet yoluyla çözülemeyeceği, hiçbir hakkın şiddet yoluyla aranamayacağı ve elbette adaletin şiddet yoluyla tesis edilemeyeceği noktasında birleşen bir ülkeye terör zarar veremez.
Halkımızın her kesimi, kendi refahının geliştirilmesi ve özgürlüklerinin temini sürecine ket vuran teröre karşı birlik olmalıdır. Cuma günü Ankara'da gerçekleştirilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü bunun ilk örneklerinden biriydi. Ak Partili vekillerin yanı sıra, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gibi isimlerin de yer aldığı yürüyüş teröre karşı net bir duruş sergilenmesinin önemini gösteriyordu.
Terör örgütleri, öldürerek mesafe kat edemezler. Eğer katlettikleri evlâtlarımızla toplumsal birliğimizi, dirliğimizi bozabiliyorlarsa mesafe kat edebilirler. Bugün katil olarak PKK'yı işaret edemeyenler, terör örgütü gibi terör üzerinden siyaset yapanlar maalesef PKK'ya psikolojik harpte mevzi kazandırmaktadırlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, yani devletin zirvesi ile halkın bir araya gelerek teröre karşı birlik mesajı verdiği Yenikapı Mitingi de bu anlamda bir karşı çıkıştır, dik duruştur.
Görmek istemeseler de 'Yeni Türkiye'nin teröre karşı tavrı da artık daha sivil. Eskiden 'ezip geçmek'ten, 'tek yumruk' olmaktan bahsedilirdi. Hâlbuki mitingin posterinde bile tek bir el, atılan kurşunu durdurmak için açılmış halde görülüyor. Teröre engel olmak, bunun için birlik olmak esas mesaj. Yine yapılan kardeşlik vurgusu, mücadelenin asla Kürtlük nezdinde değil, terör bağlamında olması gerektiğine işaret ediyor. "Kürtlere karşı yapılıyor" denen mitingde Başbakan Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarına birlikte selam gönderdi, Feqiye Teyran gibi Kürt büyüklerini övdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı "Bin yıllık kardeşliğimizi mezhep fitnesiyle, ırkçılık fitnesiyle bölmek isteyenlere" karşı durmaya çağırdı.
Umuyorum bir gün, dünkü terör karşıtı mitinge davet edilmelerine rağmen katılmayan MHP ve CHP liderlerinin de yer aldığı, siyaseten de teröre karşı birleşebildiğimizi kanıtlayan bir mitinge şahit olabiliriz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA