Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Türkiye, Türkiyeliğini yapıyor

Irak-İran sınırı, pazar gecesi, 7.3 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Süleymaniye ve Kirmanşah'ta büyük yıkıma sebep olan deprem dolayısıyla 400'e yakın kişi hayatını kaybederken, 3 bin 950 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Türkiye, deprem haberi duyulur duyulmaz harekete geçti. AFAD ve Kızılay, arama- kurtarma çalışmaları ve ilaç, battaniye vb. insani yardımlar için gün ağarmadan Süleymaniye'deydi. Türkiye'nin daha bir ay önce, Kuzey Irak referandumu vesilesiyle karşı kamplarda yer aldığı bir bölgeye, ilk yardıma koşan ülke olması pek çoklarını ters köşe yaptı.
Yabancı analistler, Türkiye'nin ilk yardıma gitmesini şaşkınlıkla karşıladı. Rudaw Dijital Şefi, Türkiye'nin Irak merkezi hükümetinden bile önce bölgeye varmış olmasını ilginç bulduklarını yazdı. Keza Barzani'nin partisi KDP de Türkiye'nin depremzedelere ilk yardım ulaştıran ülke olduğunu açıkladı.
Bu durumda şaşılacak bir yan yok aslında. Halepçe Katliamı'ndan Körfez Savaşı'na, Irak halkı, Türküyle Kürdüyle Arabıyla hep Türkiye'yi yanı başlarında buldu. Zorda kalana el uzatan, gerekirse sınırlarını açan Türkiye, yine Türkiyeliğini yaptı. İlginç olan, şaşırtıcı bulunması gereken Türkiye'nin vefasının kıymetini sadece zor zamanda hatırlayan hafızasızlardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA