Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Putin’le iki saatten sonra

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Devlet Yazlık Sarayı'nda ağırladı. İki lider, planlanan çalışma yemeğini iptal ederek heyetleri ve formaliteleri geçip, baş başa 2 saat 10 dakika görüştüler. Görüşmenin geçtiği pozitif hava, liderlerin yüz ifadelerinden ve beden dillerinden dahi anlaşılıyordu. Suriye'de önümüzdeki günlerde gerçekleşecek gelişmelere bu olumlu hava ne kadar yansıyacak, göreceğiz.
Ardından gece saat 1'i geçerken, Cumhurbaşkanlığı TUR uçağı Kuveyt'e indi. Emir El-Sabah, Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti sarayı El-Beyan'da karşıladı ve gece orada kalındı. Yapılacak görüşme ve anlaşmalardan sonra Cumhurbaşkanı'nın rotası Katar'a dönecek.
Hazirandan beri tüm komşularını da içeren bir ablukayla karşı karşıya olan Katar'a, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan merkezli baskı politikası sürüyor. En son Katar, tüm bankacılık sistemini Hazine Bakanı Mnuchin'i davet ederek ABD'ye açmak zorunda bırakıldı. Katar, sessiz ve derinden ABD'yi yanında tutacak adımlar atmayı gözeterek ablukayı yarmaya çalışıyor. Ancak Katar Emiri dün Şûra'ya yaptığı konuşmasında, "Onlara boyun eğmeyeceğiz, onlarsız daha da iyi olabiliriz. Katar, erdemli olanı savunmayı sürdürecektir" mealinde mesajlar verdi.
Bu arada Suud-İsrail yakınlaşması da tam gaz. Suudi Arabistan müftüsü, İsrail'le savaşmanın caiz olmadığı ve Hamas'ın terör örgütü olduğu yönünde fetva verdi. Bunun üzerine İsrailli Bakan Kara, Suudi müftüyü tebrik ederek Tel Aviv'e davet etti.
Anlayacağınız Cumhurbaşkanı'nın gezisi, baş döndürücü hızda gerçekleşen bir Körfez gündeminin ortasına denk geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA