Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Kırmaya çalıştığınız yerden birleşeceğiz

ABD, Türkiye'ye global 17-25 Aralık'ı yaşatmak istiyor. İçeriden Halkbank'ı yıkamadılar, ekonomimizi çökertemediler. Ellerinde patladı. Şimdi bunu 'okyanus ötesi'nden deniyorlar.
Aslında ABD'ye teşekkür etmeliyiz! 15 Temmuz'un bir ABD operasyonu olduğuna dair yeterince delil göremeyenlere, en azından 17-25 Aralık'ın kendi operasyonları olduğunu gösterdiler. Ve elbette FETÖ'nün de kendi köpekleri olduğunu.
Eski ABD Büyükelçisi Ricciardone, 17 Aralık operasyonuyla ilgili, "Bir İmparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" demişti. Sözlerini eline verip yollamıştık. Şimdi de öyle olacak inşallah. Vatanı namusu bilenlerin, cebine göz diken ABD'ye yine en güzel cevabı vereceğiz.

Devletimiz soruyor
ABD Büyükelçiliği, burayı iyi çevir: Bizi nerden kırmaya çalışıyorsanız orada birleşeceğiz. NATO'da hedef tahtasına koyduğunuz Atatürk'ü savunacağız, Erdoğan'ı savunacağız, Türkiye'yi savunacağız.
12 Eylül günü, "ABD, Zafer Çağlayan'ı nasıl dinledi?" başlıklı yazımda, yasa dışı yollarla elde edilen delillerin hangi içerikte olursa olsun mahkemede kabul edilmeyeceğinin hukuk devletlerinin asgari ilkesi olduğunu yazmıştım. 17-25'i burada çökerten esas hukuki nitelik buydu. Ancak ABD, Türkiye'de yasadışı yollarla elde edilen telefon kayıtlarını, kendi ülkesinde mahkemeye sunulabilir delil olarak kabul ediyor. Yazıda bunu sorgulamaya çağırmıştım.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız, Adalet Bakanlığı üzerinden ABD'deki mevkidaşlarına bu sözde delillerin nasıl elde edildiğini sordu. Ayrıca uluslararası hukuka ve iç hukuka açıkça aykırı olan eylemleri gerekçesiyle New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet Bharara, savcı John H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında da soruşturma başlatıldı.
Cevabı bekleyeceğiz ancak unutmayın: Bu saatten sonra mevzu davanın sonucu değil; Türkiye'nin ABD'ye ne kadar yoldan çıkmış (rogue) bir devlet olduğunu göstermesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA