Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Fırat ısınıyor

Son birkaç günkü gelişmelere bakalım. Rusya, uçağının düşmesine mukabil Türkiye'ye Afrin hava sahasını kapattı. Sebep olarak, "Rusya'nın kendi uçaklarına omuzdan atılan füzelere karşı yeni bir elektronik hava savunma sistemi kurma çalışmaları yürütmesi" gösterilse de bu tatmin edici olmaktan uzak bir oyalamaca olabilir.
Ayrıca İran destekli milisler Mehmetçiğe saldırdı. Konuyla ilgili İran'dan açıklama gelmezken, devlet televizyonlarında da Türkiye'nin kimyasal silah kullandığı yalanı yer aldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, mevkidaşı Zarif ile görüşmek üzere Tahran'a gitti.
Esed rejim güçleri, Rusya'nın da desteğiyle, YPG'nin 'merkez karargâhı'na saldırı düzenledi. ABD karşılık verdi. YPG eliyle ABD, Suriye'nin petrol ve tarım anlamındaki zengin bölgelerinde hüküm kurmak istiyor. Nitekim Kremlin'den ertesi gün gelen açıklamada da, "ABD, DEAŞ'la mücadele etmiyor, Suriye'nin doğal kaynaklarına el koymak istiyor" denildi.
En önemlisi Pentagon, iki üst düzey generaliyle birlikte, Münbiç'e bir 'gazeteci turu' organize etti. Dana kadar Amerikan bayrağı taktığı tanklarının görüldüğü resimler eşliğinde yayınlanan haberlere göre, ABD'li general Funk, "Bizi vurdunuz. Saldırganca karşılık vereceğiz. Kendimizi savunacağız" demiş. Ya Münbiç'te Amerikan askerini vurduk ve bu basından gizlendi ya da daha beteri ABD, YPG ile 'biz' öznesinde buluşacak kadar özdeşleşmiş.
Gazeteciler Münbiç'teyken, Afrin'e doğru destek için yola çıkan ve Esed kontrolündeki güzergâhtan geçerek Afrin'e varması beklenen konvoy da görüntülenmiş. Mesaj açık...
Türkiye, 34 yıldır PKK terörüyle mücadele ediyor. Sadece son iki haftada YPG, Türk topraklarına 100'den fazla roket atmış. Yedi sivil ölmüş, 113'ü yaralanmış ama ABD'ye sorarsan "kendilerini savunuyorlar."
ABD'nin bu konuda anlayamadığı ama anlamasının yakın olduğu nokta şu: Sizin Suriye politikanız bir tercih meselesidir ve tercihler değişebilir. Ancak bizim Suriye politikamız bir zorunluluktur ve hayatta kalma meselesidir. Münbiç'ten Türk askerini tehdit eden ABD'li generalin Pentagon'u temsil ettiğini kabul edip, devlet ve millet olarak gereğini yapmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA