Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kınalı kuzular ve kazalar

Diplomatik zemin hazırlandı ve ABD'nin verdiği bilgi akışı doğrultusunda ilk harekât gerçekleşti. Türkiye, bir maceraya sürüklenmeden, nokta operasyonlarına başladı. Bu sevindirici gelişmenin yanı sıra, can sıkıcı olaylar yok değil.. Son bir buçuk ayda, çok sayıda askerimizi, pisi pisine, kazalara kurban verdik.
- Ardahan'ın Göle ilçesinde 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait itfaiye aracı devrildi, astsubay Kıdemli Üstçavuş Yılmaz Arığ, Uzman Çavuş Turgay Açıkgöz ve Piyade Onbaşı Habip Bebe şehit oldu. (15 Ekim 2007)
- Mardin'de vatani görevini yaparken, nöbet değişimi sırasında arkadaşının silâhından çıkan kaza kurşunuyla Jandarma onbaşı Abdulragıp Abıka şehit düştü. (15 Ekim 2007)
- Siirt Pervari karayolunda içinde askerlerin bulunduğu minibüs şarampole yuvarlandı; er Enver Kısmet şehit oldu. (7 Kasım 2007)
- Çorum'da askeri araç kamyonla çarpıştı; Jandarma astsubay Fatih Demir şehit oldu. (13 Kasım 2007)
- Irak'ın Kuzey Bamerni Üs Bölgesi'ndeki Türk birliğinde nöbet görevini icra eden piyade er Sezer Altun, silâh kazası sonucu şehit oldu. (21 Kasım 2007)
- Namaz Dağı bölgesinde el bombası kaza ile patladı. Çavuş Nuri Bakıcı ve er Mehmet Nuri Doğan
şehit oldu. (22 Kasım 2007)
- Bingöl'ün Kiğı ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda, er Erkan Daş'ın kafasına kaya parçası düştü. Daş, olay yerinde şehit oldu. (26 Kasım 2007)
- Şırnak'ta Kato dağındaki PKK'lı teröristlere yönelik operasyondan dönen askerleri taşıyan askeri araç virajı alamayarak devrildi. Durumu ağır olan askerlerden biri şehit oldu. (27 Kasım 2007)
- Hakkâri'nin Yüksekova 21. Jandarma Tugay Komutanlığı'nda nöbet dönüşü silâhının tetiğine dokunan bir asker, hemen önünde giden Jandarma komando er Fehim Yavaş'ın ölümüne sebeb oldu. (29 Kasım 2007)

***

Bu kadar kısa sürede, bu kadar çok kaza, anlaşılır gibi değil. Zaten PKK'lı teröristlerin hedefiyken, bir de, Sihamı Kaza' nın (kaderin oklarının) kınalı kuzuları vurmasını doğrusu içimize sindiremiyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA