Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Özbudun'un önerileri

Prof. Ergun Özbudun'un, AK Parti tarafından hazırlanan ve partilerin kapatılmasını zorlaştıran taslağa ilişkin birkaç eleştirisi var.
1) Yargıtay Başsavcısı'nın yazdığı iddianame, Parlamento'nun onayına sunulmasın. Savcı iddianameyi kaleme almadan önce, Parlamento'dan herhangi bir siyasi parti hakkında soruşturma açma izni istesin.
2) Bu izin, taslaktaki gibi, 3'te 2 çoğunlukla değil, hiç değilse, salt çoğunlukla verilebilsin.
3) Ayrıca Parlamento üyeleri, 3'te 1 çoğunlukla, bir parti hakkında dava açılmasını talep edebilsin.
Özbudun, bu noktada hiçbir siyasi partinin rakibinin kapatılması için mahkemeye başvurmayacağı, böyle bir müracaatı yaparsa, halk nezdinde itibar kaybedeceği varsayımından hareket ediyor. Özbudun'un önerilerine kulak verilmesini dilerim. Gerçi TESEV'in toplantısında, Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu da vardı. Dikkatli notlar aldı. Mutlaka bu bilgileri Başbakan'a aktaracaktır. Ama gerisi ne olur, mevcutta ısrar edilir mi, değişikliğe gidilir mi, bilemiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA