Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CÇG'nin amaç ve faaliyeti

Jandarma Genel Komutanlığı'nın bünyesinde, Şener Eruygur'un talimatıyla Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun (CÇG) oluşturulduğu basına yansımıştı. Ergenekon davasının dosyaları arasında, mevcut olan daha teferruatlı bilgileri, bana, konuyla ilgim dolayısıyla SABAH gazetesinin muhabiri Abdurrahman Şimşek getirdi.

***

CÇG'nin kuruluş gerekçesi şöyle açıklanıyor: "Toplumsal refleksi harekete geçirmek; dezenformasyon ile mücadele etmek; özel istihbarat bilgileri üretmek, kullanmak ve arşivlemek; kurum kimliği adı altında yapılması mahsurlu, fakat yapılması gereken eylem ve faaliyetleri organize etmek."
Gerekçenin son bölümünde de görüldüğü gibi, Jandarma'nın içinde, kurumsal kimlik ile bağdaşmayan eylemleri gerçekleştirmek üzere bu birim kuruluyor. Görevliler, -gene gizli belgelerden alıyorum- "Cumhuriyetin korunması konusunda duyarlı, nitelikli, sağduyu sahibi basın mensuplarından istifade ederek, kamuoyunu bilgilendirmek suretiyle mücadeleyi geniş bir yelpazeye" taşıyacaklarını söylüyor.
Yüz bin mektup, 50 bin SMS de, propaganda faaliyetinin bir parçası. Bunun yanı sıra, "yıkıcı, bölücü ve irticai" faaliyetlerle ilgili olarak, üniversitelerden bazı öğretim üyelerini görevlendirmek suretiyle, akademik çevrelere ve yerel yönetimlere bilgi aktarılması kararlaştırılmış. Bir başka eylem de, "Geniş kitlelerin katılımıyla icra edilen sanatsal faaliyetlere duhul etmek; bu faaliyetler kapsamında hedef kitlelere mesaj iletmek" (Sözgelimi, pop müzik sanatçısı Çelik tarafından 29 Ekim 2003 günü, saat 20.00'de, AKP'li Keçiören Belediyesi'nin görünürdeki ev sahipliğinde cumhuriyet konseri icra edilmiş.)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA