Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Partilerle ilgili görüşler

Gizli belgelerden "mahalli seçimler öncesi ortamın şekillendirilmesi" başlığı altında gerçekleştirilecek çalışmalar da özetleniyor:
* Durum tespiti: Mahalli seçimlere kadar, merkez sağda alternatif bir partinin yaratılmaması halinde, AKP'nin seçimlerden güçlenerek çıkacağı; Güneydoğu'da DEHAP'ın birinciliğini koruyacağı; bu durumun mevcut tehdidi daha da büyüteceği anlaşılmıştır.
* Veri araştırması: DYP, ANAP ve MHP'de söz sahibi kişilerin biyografik istihbaratı yapılmıştır.
Veri araştırmasının alt başlıklarında, ANAP kongresinde aday olan Ali Talip Özdemir ve Nesrin Nas hakkındaki bilgiler sıralanıyor. Meselâ, Ali Talip Özdemir' in, Fethullahçı gruplar ile yakın ilişkiye girdiği, Atatürkçü sivil toplum kuruluşlarına karşı tavır aldığı, 11 Ocak 2003'te, genel başkan seçilmeden önce, ABD'ye giderek Fethullah Gülen'den icazet istediği belirtiliyor.
Nesrin Nas için ise, verilen bilgiler şöyle: Eşi Adnan Nas, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen ve kendisini peygamber soyuna dayayan Arap kökenli, Mardin'li Zeynel Abidin Erdem ile ortaktır. Zeynel Abidin'in şirketinde Org. Yaşar Büyükanıt'ın kızı Bengü Caymaz çalışmaktadır. Nesrin Nas, ANAP MKYK üyesi Pınar Türenç tarafından destekleniyor.
"Durum tespiti" ve "Veri araştırmasından" sonra, CÇG sonucu ilân ediyor: "Her ikisi de F. Gülen ile iltisaklıdır. Dolayısıyla DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın daha güvenilir olduğu ve desteklenmesi gerektiği anlaşılmıştır."
Ağar'ı desteklemek için yapılacak işler ise şu şekilde özetleniyor: "Ağar'ın etrafının boşaltılarak yalnızlaştırılması girişimine karşı, sayıları 55'i bulan DYP kökenli AKP milletvekillerinden mümkün olduğu kadar çoğunun mahalli genel seçimlerden önce DYP'ye transfer edilmesi ve DYP'nin Meclis'te grup kurması sağlanması gerekmektedir."
Cumhuriyet Çalışma Grubu, AK Parti'nin oylarını nasıl düşürebilirim hesabını yapıyor: "3 Kasım 2002 seçimleri değerlendirildiğinde, AKP'nin birinci parti olarak çıktığı 57 ilden sadece birinde DYP+ANAP'ın AKP'yi geçtiği, 9 ilde de, MHP ile seçim ittifakı yapılması halinde AKP'nin önüne geçildiği, diğer 47 ilde AKP'ye asgari % 10 oy kaybettirecek bir uygulamanın kaçınılmaz olduğu görülmektedir. Bu maksatla Ali Müfit Gürtuna DYP'ye angaje edilmeli, Ankara'da Melih Gökçek ile Tayyip Erdoğan arasındaki güvensizlik ortamından istifade edilerek, Gökçek saf dışı bırakılmalı ve Turgut Altınok DYP'ye angaje edilmeli. Tayyip Erdoğan, laiklik ve dinsel temelli argümanlar yerine, başka konularla yıpratılmalı; etnik köken ayırımcılığı yapması ve gayriahlâki tutum ve davranışları kullanılarak kamuoyunda küçük düşürülmeli."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA