Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Zihniyet değişikliği gerekli

Keşke hem DSP, hem DP, AK Parti'ye alternatif oluşturacak biçimde gelişse. Alternatif olmanın yolu, özgürlükler konusunda daha hassas davranmaktan geçer.
* Gelin, yeni bir anayasa yapalım. *Gelin, Kürt konusunda çözüm arayalım. * Gelin, sivil alanı genişletelim. * Gelin, Ermenistan'la ilişkilerde, Azerbaycan'ı da rahatsız etmeden bir formülün peşine düşelim.
"İstemezükçü" tavırlar yerine, AK Parti sıkıştırılmalı: "AB ile uyum yasalarında ağırdan alıyorsunuz; DTP'lilere yönelik protestocu tavır sona ermeli. Haydi, DTP milletvekillerinin mahkemeye çağrılıp sorgulanmasına imkân veren 14. maddeyi düzeltelim. Askeri, siyasetin dışına çıkaracak ne gibi tedbirler alabiliriz, düşünelim."
Bence hem DSP, hem DP'de ihtiyaç, genel başkan değişimi değil, zihniyet değişimidir. Bu değişim sağlanamadığı takdirde, söz konusu partiler, AK Parti'ye alternatif teşkil etmez; sadece, CHP ya da MHP'ye gidecek oylar açısından bir cazibe merkezi oluşturabilir.
Evvelki gün Demokrat Parti Genel Başkanı seçilen Hüsamettin Cindoruk'a başarılar diliyorum; Aydın Menderes'i mahcup edeceğini umuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA