Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Karara tepkiler

8 Şubat 2006' da Danıştay'ın aldığı karara tepki gösteren gazetecilerden birkaçı:
* Ertuğrul Özkök (Hürriyet): "Hukuk, kurumsal düzeydeki uygulamalara müdahale edebilir. Ama kişisel düzeyde, suni 'kamusal alanlar' yaratmak tam aksi etkiler yaratabilir..."
* Ergun Babahan ( Sabah): "Kamusal alan devlet daireleri, üniversiteler, askeri alanlardan sokaklara taşıma anlamını içeren bu kararı, demokrasiye birazcık saygısı olan insanların içine sindirmesi mümkün değil, olamaz. Yakında, kamu görevlilerini sokakta çevirip başörtüsü denetimi başlarsa şaşırmayalım."
* Umur Talu (Sabah): "Dışarıda başını örttüğü söylentileri olan bir kadın öğretmeni başı açıkken dahi 'minik çocuklar' için tehlikeli bulmak, on binlerce kadına 'Siz tehlikesiniz' demektir. Ayıptır, yazıktır, iticidir, inciticidir, kışkırtıcıdır!"
* İsmet Berkan (Radikal): "Danıştay'ın kararından bir dizi 'vahim' şeyi öğreniyoruz. Bence en vahimi şu: Bir çalışanın özel hayatında ne yaptığı, giyinme biçimi, siyasi görüşler vs. onun işverenini ilgilendirir mi? Bence bu karar ne normal, ne de alkışlanacak bir şey. Maalesef bu karar hükümete yönelik ''kurumsal muhalefet'in son icraatı..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA