Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Karanlık Savaş nedir?

Emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in (eski Genelkurmay Adli Müşaviri; Ergenekon sanığı) evindeki aramalarda bir CD ele geçirilmişti. Bu CD'de, Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri askerlere "Karanlık Savaş"ı anlatıyordu: "Sıcak savaş, soğuk savaşın yerini, artık, karanlık odalarda hazırlanan Karanlık Savaş almıştır. Karanlık Savaş, yabancı ülkelerin, mermi atmadan, bir ülkenin rejimini değiştirmesi anlamında kullanılıyor... Bu savaşta kullanılan unsurlar, IMF, Dünya Bankası, OPEC, Soros gibi kuruluşlardır; ekonomik manipülasyonlar, mikro etnik kışkırtmalarla, siyasi, psikolojik ve sosyolojik etmenleri içeren çok boyutlu bir savaş yürütülüyor. ABD'nin yol açtığı renkli devrimler de buna bir örnektir." (Haziran 2008) Süha Tanyeri, sivil toplum örgütlerine, parayla satın alınacak basın mensupları ile bazı akademisyenlere -organik bir bağ kurmadan- vizyon verilmesinin şart olduğunu belirtiyor ve bütün bu işlerin gizlilik içinde yürütülmesini, aksi takdirde "Kortgerilla hortladı" denilebileceğini hatırlatıyordu.
Erdal Şenel'in evinde ayrıca, "Siyasal İslâm'la Mücadele" başlıklı bir Word dosyası ele geçmişti; bu plana göre, "Aydınlanma ekipleri" oluşturuluyor ve albay rütbesinde bulunan askerler görevlendiriliyordu.
Yeni ele geçen "İrticayla Mücadele Eylem Planı" tartışılırken, "Karanlık Savaş" planlarının da ne anlama geldiğine biraz kafa yoralım istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA