Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Top, Ergenekon savcılarında

Genelkurmay Askeri Savcılığı, delil yetersizliği dolayısıyla, Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında soruşturmaya gerek yok kararı aldı. Aslında, böyle bir karar bekleniyordu; çünkü henüz daha belgeyi incelemeden ve altındaki imzayı görmeden, olayın patlak vermesinden üç gün sonra (15 Haziran 2009) askeri savcılık "Genelkurmay Başkanlığı'nın herhangi bir biriminde hazırlanmadığına ilişkin kanaate varılmıştır" demişti. Demek, ortada bir peşin hüküm mevcut. Ayrıca, Jandarma, Emniyet ve Adli Tıp, belgenin aslı bulunmadan imzanın sahte ya da gerçek olup olmadığının kesin bir şekilde belirlenemeyeceğini ifade etmişti. Zaten, imza Çiçek'e ait bile olsa, belgeyi onun hazırladığının delili sayılamazdı. Birileri, pekalâ o imzayı belgeye monte edebilirdi.
Belgenin aslı ele geçirilemedi; incelenen 14 bilgisayarın Hard Disk'inde de hiçbir ize rastlanmadı. Dolayısıyla, ilk günden beri kanaat açıklayan Askeri Savcılık, inceleme sonucu ortaya çıkan yeni verilerle inancını daha da pekiştirerek, kararını kamuoyuna duyurdu.
Ama burada iki önemli noksan var:
1) 12 Haziran'da, belge Taraf gazetesinde yayınlandı. Oysa Askeri Savcılık nezaretinde, teknik bilirkişilerin katılımıyla Albay Çiçek'in ikametgâhı, 17 Haziran'da arandı. Elbette, ne evinde, ne de bilgisayarında belgenin içeriğiyle örtüşen herhangi bir işarete rastlanmadı. 5 günlük gecikmeden sonra, rastlanması beklenebilir miydi?
2) En büyük ihmal, Askeri Savcılık'ta, albay Dursun Çiçek'in attığı sahte imzayla ilgili bir açıklama yapılmaması. Bu konuda savcılığın şöyle bir açıklaması var: "Teknik bilirkişi, yeminli mütalâasında, fotokopi belge üzerinde kalem baskı izi, işleklik, hız, imzadaki el kaldırma hareketleri gibi özellikler mevcut olmadan, buna dayalı bir sonuç çıkarmanın mümkün bulunmadığı kanaatini belirtiyor. Bu nedenle, soruşturmanın sonucunu etkileyemeyeceği için, şüphelinin askeri savcılık huzurunda verdiği imzaların daha önceki muhtelif yerlerdeki imzalarıyla örtüşmemesinin ayrıca incelenmesine gerek görülmemiştir."
Halbuki hepimiz, Dursun Çiçek'in imzasını değiştirmeye niçin ihtiyaç duyduğunu merak etmekteyiz. Askeri Savcılık kararını verdi ama tartışma durulacağa benzemiyor. Şimdi top, Ergenekon savcılarında.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA