Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kirpiklerimin arasından

Tiyatro sanatçısı Kenan Işık, çeşitli gazetelerde yazdığı yorumları "Geçip Gitti Kirpiklerimin Arasından" (Kırmızı) isimli kitapta topladı. Işık, siyasetin dar alanında sıkışıp kalanları, şiirle örülmüş yeni ufuklara taşıyor. Bu kitap baskıya verildiğinde, annesini kaybetmiş. Onun için yazdıkları, duygu yüklü dünyasını ele veriyor: "Bu kitap baskıya hazırlanırken Anne öldü. Sabırdan bir maske vardı yüzünde. Donuk bir kış göğünün altında başlarımızı eğip ona bir duvak hazırladık çiçeklerden ve Adam'ının yanına uğurladık. Annenin omuzlarına eğilmiş ağacın çıplak dalındaki iki serçeden biri havalandı; öteki öpücükler gönderdi kopkoyu bir özlemle. Ve şefkatle kapandı toprak. Zaman çizgisinin bir yerlerinde gülümseyen o çocuk, bu kez ağlıyordu. Çünkü artık o, çocuk değildi."
Bir solukta değil, içinize sindire sindire, tekrar tekrar okuyabileceğiniz makaleler yer alıyor kitapta. Özellikle şiir sevenler ve hayal kuranlar için emsalsiz bir kaynak. Yazıları okuyunca, "Neden Kenan Işık Sabah gazetesinde yazmıyor?" diye düşündüm. "Ol mâhiler ki derya içredir; deryayı bilmezler" (Balıklar içinde yüzdükleri denizin farkında değildir). Demek istediğim şu ki, elinizin altında böyle bir değerli yazar var, yorumcu var ama siz fark edemiyorsunuz. Ne yazık!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA