Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tükenmez Kalem ve Sokak Lambası

Hürriyet'in manşetinde, "Tükenmez Kalem caydı" başlığı altında, şu cümlelere rastladık: "Albay Temizöz hakkında 9 kez ömür boyu hapis istemli dava açılmasında etkili olan 'Tükenmez Kalem' ve 'Sokak Lambası' rumuzlu gizi tanıklar, kendileri de hapse girince ifadelerinin yok sayılmasını istediler."
Bir yandan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı'nı değiştirmeye çalışıyor, bir yandan itirafçılar cayıyor... Kısacası "vesayet rejimi", pisliklerin üzerini örtmek için çırpınıyor. Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz, sadece iki gizli tanığın suçlamaları yüzünden cezaevine gönderilmedi. Meselâ, Şırnak'ın Cizre ilçesi, Kuştepe köyünde kemikler bulundu. Ayrıca, JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan da, 1993-1996 yılları arasında Cizre İlçe Jandarma Bölük Komutanı olan Yüzbaşı Cemal Temizöz'ün yasa dışı faaliyetlerinden söz etmişti: "Abdülhakim Güven, Hıdır Altuğ, Adem Yakin, Hüseyin Bülbül isimli itirafçıların ekibi, yüzbaşı Cemal Temizöz'ün emrinde hareket ediyordu.
Yanlarında bir iki tane de sivil uzman çavuş vardı"
demişti.
Cemal Temizöz hakkındaki iddianame, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçenlerde kabul edildi. İddianameye göre, Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ ile işbirliği yapmıştı; iddianame "Tükenmez Kalem" ve "Sokak Lambası" adlı gizli tanıkların ifadelerini, Midyat cezaevinde hükümlü olan sanık Kamil Atağ'ın kardeşi M.N.B'nin ifadeleriyle karşılaştırarak ve olaylarla kıyaslayarak doğruluğuna hükmetmişti: "Anlatılan eylemlerde, maktullerin gözaltına alınması, alan kişilerin aynı olması, beyaz renkli Renault marka bir araç ile götürülmeleri, kalaşnikof tüfeği ya da tabancayla öldürülmeleri, benzer yerlerde öldürülmeleri, birçoğunun özensiz, 8-10 santimetre toprak altına, üzerine taş koyulmak suretiyle gömülmeleri, kimlik belgelerinin maktullerin üzerinden çıkmaması gibi veriler benzerlik arz etmektedir. Eylem içerisinde olmayan bir kişinin bu bilgileri bilmesinin mümkün olmadığı, bundan dolayı gizli tanıklar 'Tükenmez Kalem' ve 'Sokak Lambası'yla, tanık M.N.B'nin beyanlarının doğruluk arz ettiği değerlendirilmektedir."
Tükenmez Kalem ile Sokak Lambası cayabilir ama, başka itirafçıların beyanları ve kazılardan çıkan kemikler, hâlâ çok ciddi delillerin varlığına işaret ediyor. Sevinerek manşet atanlar, ya da manşetten
dolayı sevinenlere duyurulur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA