Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı

Tayyip Erdoğan, son kez 2011'de milletvekili seçimlerine gireceğini açıkladı. Zaten, AK Parti'de, bir kişinin, peş peşe 3 dönemden fazla milletvekili seçilmemesi öngörülüyor. Peki, politikayı mı bırakacak? Yoksa, "Bizi terk etme" diyen arkadaşlarının sesine kulak verip, partisinin başından ayrılmayacak mı? Bence Erdoğan, ya cumhurbaşkanlığı adaylığına talip olur, ya da uluslararası bir göreve. Kendi iradesiyle ve zirvedeyken ayrılmak suretiyle, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek isteyecektir.
Mutlaka zihninde cumhurbaşkanlığı projesi var. Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olmayı kim arzu etmez? 2012'de Türkiye bir ilki yaşayacak; vatandaş, bugüne kadar askeri müdahalelere de zemin hazırlayan cumhurbaşkanının seçiminde yegâne söz sahibi olacak. Belki çok sayıda aday yarışacak. Partiler, büyük ihtimalle, kutuplaşma yaratmayan, üzerinde kitlelerin ittifaka varabileceği kişileri aday gösterecek. Bu durumda, karizmatik bir lider olmasına rağmen, Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması kolay görünmüyor; en azından bugünkü şartlar devam ederse. Çünkü ikinci turda, AK Parti karşısındaki oyların, rakip aday etrafında toplanması kuvvetle muhtemel. 2009 mahalli seçimlerinde, buna şahit olduk. CHP ve MHP seçmeni, birlikte, AK Parti karşısındaki en güçlü adayı destekledi. Ama zaman içinde kutuplaşma giderilir ve gerginliklerin yarattığı husumet dağılırsa, Erdoğan'ın da cumhurbaşkanı seçilme şansı artar. 2012'ye daha çok var. Her şey Erdoğan'ın performansına bağlı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA