Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

HSYK'nın özel ilgisi

HSYK, "İrtica ile Mücadele Planını" hazırladığı iddia edilen Dursun Çiçek'i tutukladığı için, nöbetçi hâkim Rüstem Eryılmaz'dan ve Çiçek'in tahliye kararına karşı oy veren 14. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Resul Çakır'dan rahatsız. HSYK, Sabih Kanadoğlu'nun evinin aranması kararını veren ve Ergenekon sanıklarının tutuklanması taleplerini onaylayan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi İdris Asan'ı da hedef aldı. Faili meçhul cinayetleri hassasiyetle takip eden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ile JİTEM'ci albay Cemal Temizöz'ün iddianamesini yazan Diyarbakır özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Ergun Tokgöz de, HSYK'nın değiştirilmesini istediği yargı mensupları arasındaydı.
Şimdi HSYK Başkanvekili Kadir Özbek tutmuş bir açıklama yapıyor: "13. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimleri hakkında hiçbir değişiklik teklifimiz olmadı" diyor. Ama Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Ali Pekgüzel'i istemediniz. Ergenekon sanıklarını tutuklayan hâkimler ya da itiraz mahkemesi olarak görev yapan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bazı üyelerini de değiştirmeye gayret ettiniz. Ayrıca, Ergenekon davasının bağlı olduğu Başsavcı vekili Turan Çolakkadı'nın yanına, onu "dengelemek üzere" (Ne demekse!) Olcay Seçkin de Başsavcı vekili olarak atandı.
"Ergenekon ve JİTEM davalarına bu özel ilgi neden?" diye sorabilir miyiz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA