Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Aydınlığa doğru

Öteden beri Ergenekon ile PKK arasındaki işbirliğinden söz edilir. Dün, Hürriyet'te de yer aldı. Öcalan, İmralı'da yazdığı 125 sayfalık dilekçede önemli bir malûmat veriyor: "Şam'da ziyaretime gelenler, 'Tansu Çiller'i biz öldürelim, sen üstlen' teklifinde bulundular. Ben reddettim."
PKK-derin devlet ilişkisini gösteren başka bulgular da var. Meselâ, Çiller döneminde, MİT Kontrterör Dairesi Başkanı olan Mehmet Eymür'ün anlattıkları: Öcalan Şam'dayken, asker ve polisin katılımıyla bir operasyon timi kuruluyor. O dönemde Genelkurmay 2. Başkanı olan Çevik Bir, özel olarak kurulan birlikteki elemanları, "Eğitim zamanı geldi" diye geri çekiyor. Üstelik, Genelkurmay Başkanı kanalıyla Gölcük'ten aldıkları patlayıcı maddeler hakkında Cumhuriyet gazetesinde "MİT bir ton patlayıcıyı ne yapacak? Bu patlayıcılar MİT'e niye verildi?" diye bir haber çıkıyor.
Ergenekon iddianamesinde, Öcalan'ın ifadesine dayanarak, bir başka bilgi de veriliyor: Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad, Ağa isimli bir şahısla Öcalan'a haber gönderiyor; 6 Mayıs 1996'da kendisine suikast yapılacağını, Yalçın Küçük'ten duyduklarını söylüyor. Küçük de ifadesinde, bu bilgiyi doğruluyor. Yalçın Küçük'ten naklen: "1994 seçimleri öncesinde Tansu Çiller, MİT Müsteşarı Sönmez Köksal'a kabul ettirerek, Mehmet Eymür grubuna Öcalan'ı yakalayıp getirme talimatı verdi. Öcalan yakalandığında, siyasi propaganda amacı için kullanılacaktı. Arkadaşım, operasyonun başarısız olması halinde Türkiye için çok vahim sonuçlar doğuracağını anlatarak, devlet görevlilerinin bizzat bu operasyonun önlenmesini istediklerini söyledi. Konuyu Fransa'da bulunduğum sırada, Strazburg caddesinde, ortalık yerde, duyulması ve Kürtler arasında da aktarılması için anlattım."
Mehmet Eymür'e göre, bu bilgi, Yalçın Küçük'e Anap'ın bir üst düzey yetkilisi tarafından sızdırılmıştı. Belli ki, siyasi rekabette, Çiller'in "Apo'nun yakalanmasından dolayı prim kazanması" istenmiyordu.
Kenarda köşede kalmış çok sayıda gizli bilgi ortaya çıkıyor. Boşuna "aydınlanma çağından" söz etmiyorum. İnanınız, Ergenekonsuz, Andıçsız, psikolojik harekâtsız, darbesiz bir Türkiye, çok daha aydınlık olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA