Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

2011-2012 spekülasyonu

Daha cumhurbaşkanlığı seçimine çok var ama, o noktada Türkiye'yi bazı problemler bekliyor. Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, -ki doğru olan budur- genel seçimler, 4'üncü yılın sonunda, 2011'de, cumhurbaşkanı seçimi ise, 5'inci yılın sonunda, 2012'de gerçekleşecek. Siyasette, çok uzun vadeli tahmin yapılmaz ama, Erdoğan, cumhurbaşkanlığına adaylığını koyarsa, "AK Parti'de yönetim kime geçecek?" diye sormaya başlayabiliriz. Abdullah Gül ile Erdoğan'ın yerlerini değiş tokuş etmesi o kadar kolay değil. Çünkü Gül, yeni cumhurbaşkanına görevini teslim etmek için beklemek zorunda. Gül, halkın seçtiği cumhurbaşkanı sıfatını kazanmak maksadıyla yeniden şansını denemek arzusunu da taşıyabilir; ama Tayyip Erdoğan böyle bir talep beyan ederse, Gül ısrar etmeyecektir. O, Çankaya'da halefini beklerken, anlaşılıyor ki, partiye Bülent Arınç sahip çıkacak. Başbakanlık için milletvekili olma şartı bulunduğuna göre, en azından geçiş döneminde, Arınç'ı bu makamda görebileceğiz.
Tabii bütün bu tahminleri, 2011'de, AK Parti'nin oylarını yükseltme ihtimaline binaen yapıyoruz. Oylardaki aşınma devam ederse, zaten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yarışına girişmeyecektir.
2011 ya da 2012'ye kadar köprülerin altından çok sular akar. Ama, arada sırada fikir jimnastiği yapmanın bir zararı yok.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA