Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İmam Allah'a emanet

Köyü sel basar. O sırada imam camide, cemaate vaaz vermektedir. Sel haberini alan köylüler kaçar; sadece imam, Allah'ın kendisini koruyacağını söyleyerek camide kalır. Kısa bir süre sonra, sular camiye ulaşır; imam, minareye kadar çıkar. Sular minarenin ilk katına yükselirken bir tekne imamı kurtarmaya gelir. Ancak, o, "Allah beni korur" diyerek, tekneye binmez. Sular daha da yükselir. İmam ikinci kata tırmanır. Bir tekne daha gelir ama, gene imam, Allah'ın kendisine yardımcı olacağını belirterek, o tekneye de binmeyi reddeder. Sular yükseldikçe yükselir, imam artık minarenin en tepesindedir. Bir helikopter yaklaşır. İmam, helikoptere de binmez. Ve tabii sonunda boğularak ölür. Ahiretin kapısında kendisini melekler karşılar. İmam, hayal kırıklığını belli eder: "Ben hayatımı hep ibadet ederek geçirdim, insanlara iyilik yaptım, günahtan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel basınca, herkes kaçtı ben camiyi terk etmedim. Çünkü Allah'ın beni kurtaracağına inanıyordum. Ama görüyorsunuz şimdi buradayım."
Tam o sırada bir ses duyulur: "Sana iki tekne bir helikopter gönderdim, binmedin. Daha ne yapılabilir ki?"

***

Allah, daima iyilerin yardımcısıdır, onların yanındadır. Elbette bir alın yazısı vardır ama, insan da kendisini kadere terk etmeden, elinden gelen çabayı sarf etmelidir. Hani bir söz var Türkçemiz'de "Eşeğini sağlam kazığa bağlayacak, sonra Allah'a emanet edeceksiniz" diye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA