Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gençleşmek için yeni teknikler

Bugün farklı bir konu yazacağım. Özellikle hanımların merak ettiği bir konu. Size, Maurice Dray'dan söz etmek isterim. Bundan 19 sene önce bir gün, Paris Match dergisini karıştırırken Dray'in ismine rastladım. Daha o tarihte, "Estetik ameliyatların pabucu dama atılıyor. Mezoterapi ile kadınların genç kalmasını sağlayacağız" diye konuşuyordu.
Merak ettim, gittim ve bu metodun ne olduğunu, kendim de bizzat deneyerek öğrendim. Bir makineye bağlı iğneler, hızla çalışıyor; yüze batıp çıktıkça, deri altındaki tabakaya faydalı bazı vitaminler veriyor. Mezoterapi, sonraları çok yaygınlaştı ve estetik ameliyatın yerini alamayacağı, sadece cildi beslediği ve canlandırdığı, bir anlamda, yüze sürülen kremlerin işlevini daha derinlemesine bir şekilde yerine getirdiği ortaya çıktı.
Zaman içinde yeni teknikler gelişti.
Dray'i her gördüğümde bir yenilikle karşılaşıyordum. Sözgelimi, burun kenarlarındaki ince çizgiler ya da kaş arasındakiler, artık kolayca dolduruluyor. Bunun için, uzun zaman farklı maddeler kullanıldı ama şimdi en etkili ve en kalıcı olan hyaluronic acid. Alerji yapmıyor; yan tesiri bulunmuyor. Bu madde, Juvederm, Reastylane, Surgiderm markaları adı altında satışa sunuluyor. Bunun yanı sıra, gene Türkiye'de çok yaygın olan Botox var. Göz kenarı kırışıklıklarını gideriyor; kaşları yukarıya kaldırarak, göz kapaklarının düşük görünmesine mani oluyor.

***

Dray, Türkiye'yi çok seviyor. İlk Türk müşterisi benim. Ama daha sonra, ülkemizde hayli geniş bir çevreye hitap etmeye başladı. Cemiyet hayatının en önde gelen isimleri, birçok zengin hanım onun müşterisi. Sadece Türkiye'de mi? Hayır. Fransa'da da, hem sanatçılara, hem siyasetçilere hitap ediyor. Özellikle Fransa'da, erkek siyasetçiler de genç görünmeye hevesli. Dray'in ofisinde bu enteresan simalarla her an karşılaşmanız mümkün.

***

Maurice Dray, Ekim ayı içinde İstanbul'a geliyor. Bir basın toplantısı düzenleyerek yeni teknikleri anlatacak. Paris'e gittim, bu yeni teknikleri denedim ve son derece başarılı buldum.
Bir tanesi Biphasic Tricalcium Phosphates (BTCP). BTCP, çizgileri doldurmak için kullanılmıyor. Sarkan deriyi toparlıyor ve adeta yüz germe ameliyatı yapmış gibi bir tesir yaratıyor. Çünkü cilt dokusunun collagen (kollajen) imal etmesine katkı sağlıyor. Bildiğiniz gibi collagen, derinizi besleyen ana madde. BTCP, yüzünüze hyaluronic acid'le karıştırılarak, ince iğnelerle zerk ediliyor. Hemen o an, simanızdaki değişikliği görebiliyorsunuz ama her gün daha elastiki hale gelen dokularınızdaki olumlu gelişmeyi 6 hafta boyunca izleyebiliyorsunuz.
Bir başka yeni madde: Calcium Hydroxylapatite. Çene ve elmacık kemiklerinin hacmini arttırmaya katkı sağlıyor. Bu madde de, iğneyle yüzünüze aşılanıyor; üzerinde 8 hafta süresince yeni bir doku tabakası oluşuyor; çehreniz böylece daha dolgun ve daha dinlenmiş bir görüntü yansıtıyor.
Bir de geleceğe ait metotlar var. Sonuçlarından henüz emin olmadığı için Dray bunları kullanmıyor.
a) Platelet: Müşteriden kan alınıyor ve plazmada bulunan, platelet denilen canlı hücreler, yüz dokusunu canlandırmak üzere yeniden enjekte ediliyor.
b) Stem Cells: Canlı hücreler, ya yeni doğmuş bebek kordonundan, ya da bazı hayvanlardan elde ediliyor. Aynı şekilde yüze enjekte ediliyor. Bu madde, collagen oluşumunu tahrik ediyor; dokuyu canlandırıyor. Diğerleri gibi, haftalar geçtikçe etkisi daha da artıyor. (Stem Cells, Avrupa'da yasak)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA