Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

UNESCO'da fiyasko

"Fiyasko" haberini Vatan'da okudum. Dışişleri Bakanlığı, UNESCO Başkanlığı için Zülfü Livaneli yerine Mısırlı Faruk Hüsnü'yü desteklemiş; bu desteğe rağmen, Faruk Hüsnü kazanamadığı gibi, Bulgar İrina Bokova başkan olmuş. UNESCO Genel Direktörlüğü'ne, coğrafi ve kültürel bloklara göre, dönüşümlü olarak başkan seçiliyor. Bu sene sıra Müslümanlardaydı. Ama, Mısır'ın eski Kültür Bakanı Faruk Hüsnü, "Mısır'daki İsrail kitapları yakılmalı" dediği için tepki topladı; yeterli oyu alamadı. Vatan'da, Güngör Mengi'nin sütununda okuduğuma göre, Zülfü Livaneli Türkiye tarafından aday gösterilse, kolayca seçilebilecekmiş.
Gerçekten durum, Vatan gazetesinde anlatıldığı gibiyse, vay halimize! Acaba bu tercihi kim yaptı? Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ne ölçüde dahli var? Önceki bakandan kalan bir söz mü? Yoksa, tepeden gelen bir talimat mı? Netice itibariyle, sonuç tam bir fiyasko: Desteklediğimiz adayı seçtirememenin yanı sıra, bir Türk'ün UNESCO Genel Direktörlüğü'ne gelmesi fırsatını da kaybettik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA