Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bir kadın bankacının duası

Allah'ım sen akıl ve beden sağlığımı koru. Elimin altından geçen trilyonlara zeval gelmesin diye, gözümün bir ucuyla kurlara, bir ucuyla bonolara, bir ucuyla hisse senetlerine bakarken, şaşı olma tehlikesine karşı gözlerimi, her gelenle kahve içmekten dolayı ülser olan midemi koru. Aklımı koru Allah'ım... Merkez Bankası ne dedi, Borsalar hareketlendi mi diye bakarken, aynı anda akşam pişecek yemeğin malzemesini, çocukların okul taksidini ayarlamaya çalışmaktan yorgun düşen beynimin gri hücrelerini yenile Allah'ım. Rüyalarında Japon Yeni sarılmış suşi yiyen, kabuslarında müşterilere paralarının nasıl olup da % 20 azaldığını açıklamaya çalışan bu kuluna insaf eyle. Azıcık huzur bulması ve beynini dinlendirmesi için piyasalarda istikrar sağla. Müşterileri kırmamak için söylenen beyaz yalanlar için beni affet. Mesai arkadaşlarıma istediğim halde veremediğim izinler yüzünden, onların bana beddua etmesini önle. Kızımdan çok mevduat müşterilerine vakit ayırdığım, eşimden çok meslektaşlarımla görüştüğüm, 85 yaşındaki annem yerine, müşterilerime Kandil tebriki telefonu ettiğim için beni affet. Bütün gün, insanların beni didiklemesine izin verip, akşam kalan artıklarımla suskun, yorgun ve mutsuz bir benle idare etmeye ailemi mecbur kıldığım için, haklarını helâl etmelerini sağla. Sağlıksız diyetlere, akşamları televizyon karşısında yenen fındık-fıstığa, bir müşteri beni çıldırtınca, ya da kurlar bir inip bir çıkınca, akşamüstü deliliği esnasında saldırdığım profiterollere rağmen, sen bana sağlık ver Allah'ım... Sen yaratansın, her şeye kadirsin... Amin.

***

Bu duayı iş yoğunluğu içinde ailesine vakit ayıramayan her meslek dalındaki insan edebilir. Hayatını koşarak geçirenlere gene de şunu söylemek isteriz: Biraz yavaşlayın ve etrafınızdaki güzelliklerin farkına varın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA