Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Anayasa ihlâli ve "12 çirkin adam"

Milliyet'in manşeti şaşkınlık yarattı. Ankara Özel Yetkili Başsavcılığı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la birlikte bazı gazetecilerin katıldığı Kürt açılımı ile ilgili çalıştay hakkında soruşturma başlatmış. Hani, Devlet Bahçeli'nin "12 çirkin adam" dediği gazeteciler vardı ya, onlar hakkında "anayasayı ihlâl" gerekçesiyle Ankara'da soruşturma yürütülüyor. Milliyet, bir suç duyurusu üzerine soruşturmanın başladığını belirtiyor. Savcılık, kamuoyuna yansımayan ve kapalı toplantıda konuşulanlar hakkında da bilgi talep etmiş.
Bu suç duyurusunu kimin yaptığını çok merak ediyorum. Daha öncekilerde (Hrant Dink ya da Orhan Pamuk aleyhinde olanları), Ergenekon tutuklusu avukat Kemal Kerinçsiz başı çekmişti. Maalesef son olarak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun aldığı karar ve daha önceki uygulamalar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sıfatını taşıyan herhangi bir kişinin suç duyurusunda bulunabileceğini öngörüyor. Etrafta Ergenekon zihniyetine sahip, çok sayıda insan var. Acaba onlardan biri mi, "Anayasa ihlâl ediliyor" diye başvurdu? Netice itibariyle ortaya "trajikomik" bir durum çıkıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tayyip Erdoğan'ın direktifiyle Polis Akademisi'nde bazı gazetecileri ve akademisyenleri bir araya getiriyor. Ama, bu kişiler "gizli örgüt üyesi" muamelesi görüyor.
Gülelim mi, ağlayalım mı, şaşırıp kaldık!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA