Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Varlık vergisi

AB İlerleme Raporu, AK Parti iktidarına en iyi karnesini verdi. Ergenekon, Ermenistan, Kürt sorunu, medeniyetlerarası diyalog vs... Ama zayıf notlar da var. Ordu, siyaseti etkilemeyi sürdürüyor. Üst düzey ordu mensupları, iç ve dış politikada görüş açıklıyor. Bu noktada, görev, Erdoğan ve arkadaşlarına düşmüyor; muhatap askerler. Ama basın özgürlüğü konusundaki endişeleri gidermek, başbakanın vazifesi. AB Komisyonu Temsilcisi Olli Rehn'in sözlerine kulak verilmeli: "Doğan Medya Grubu'na uygulanan ceza, siyasi yaptırım amaçlı olduğu duygusunu yaratıyor; ciddi kaygılar taşımaktayız."
AB İlerleme Raporu'na göre, "yüksek rakamlı vergi cezası, söz konusu grubun ekonomik yaşamını tehdit eder boyuttadır." Ben, bunu, bir televizyon kanalında, başka türlü ifade etmiştim: "Bu ceza, İkinci Dünya Savaşı sırasında tatbik edilen Varlık Vergisi'ne benziyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA