Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Mutluluk bir kelebek gibi

Zamanın birinde, iki tane kız kardeş yaşarmış. O kadar akıllı kızlarmış ki, okuldaki bilgiler onlara yetmez olmuş.
Bir gün anneleri, iki kızı, dağdaki bilge adama götürmeye karar vermiş. Bilge adam, kızların hiçbir sorusunu karşılıksız bırakmıyormuş. Günün birinde, kızlar, "Öyle bir soru bulalım ki, bilge adam bilemesin" diye düşünüp taşınmışlar ve ona bir oyun oynama kararını almışlar: "İki elimizin arasına bir kelebek koyalım ve bilge adama soralım: 'Avucumuzun içinde bir kelebek var. Canlı mı, ölü mü?' Ölü derse kelebeği serbest bırakalım; canlı derse avucumuzu hafifçe sıkıp, kelebeği ezelim. Böylece doğru cevabı bilememiş olacak."
Dediklerini yapmışlar, kapalı avuçlarını bilgeye doğru uzatarak, sormuşlar: "Avucumuzun içindeki kelebek canlı mı, ölü mü?"
Bilge adam, cevap vermeden önce uzun süre kızların gözüne bakmış ve sonunda, "Bu, sizin elinizde sevgili kızlar, sizin ellerinizde" karşılığını vermiş.

***

Avuçlarınızı sıkıp, ileriye doğru uzatın ve düşünün: "Mutluluğunuz nerede?"
Nerede mi? Avuçlarınızın içinde... Onu yaşatmak ya da yok etmek sizin elinizde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA