Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Askeri yargı/sivil yargı

Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasını düzenleyen yasa değişikliği, Anayasa Mahkemesi'nde. Kanun iptâl edilinceye kadar geçerli olduğuna göre, Askeri Savcılığın tavrını izah etmek mümkün değil. Askeri savcı, ıslak imzalı belgeyi neden talep ediyor? Mevcut kanun, askerleri de sivil mahkemelerin yargılamasını öngörmüyor mu? Hâlâ "Biz kanunların üstündeyiz" kafasıyla işler yapılıyor. Özellikle ihbar mektubundaki iddiaları göz önüne alınca, cunta soruşturmasının askeri yargıya bırakılmasının kurda kuzu teslim etmek anlamına geleceği açıkça ortada.
Deliller Genelkurmay'da karartılmış; bilgisayarların hard diskleri silinmiş ve ancak ondan sonra sivil savcıya gönderilmiş. Tabii ki iddialar da araştırılacak; ihbarı yapan subay imha işleminde bulunan herkesin ismini veriyor. Ama iddialar orta yerde dururken, üstelik kanuna göre yetki sivil mahkemedeyken, erlerin, savcılığın davetine uyularak hemen gönderilmemesi, askeri savcılığın yetkiliymiş gibi davranması kabul edilemez. Acaba, iş ağırdan alınarak, zaman mı kazanılıyor? O erlere, ağız birliği yapmaları için telkinde bulunanlar mı var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA