Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İkinci ihbar mektubunun kodları

İlk ihbar mektubundan sonra, aynı kişi, kısmen "düzeltme", kısmen de "ilave bilgi" mahiyetinde ikinci bir mektup gönderdi.
Söylediklerini daha anlaşılabilir hale getirerek, özetle yayınlıyorum:
1) Birinci ihbar mektubunun ekinde gönderilen Bilgi Destek Planı (EKB), Yaşar Büyükanıt'ın talimatıyla ve Genelkurmay 2. Başkanı Org. Ergin Saygun'un emri gereği, Genelkurmay Harekât Başkanı Nusret Taşdeler'e hazırlatılmıştı.(Hazırlık, Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğünde görevli, kurmay albaylar Dursun Çiçek, Sedat Özüer ve Fuat Selvi tarafından gerçekleştirilmişti.)
DİKKAT: EK-B olarak gönderilen Bilgi Destek Planı'nın Lahikası ise, yani uygulanmasını gösteren belge, daha önce, (20 Haziran 2008'de) Taraf'ta yayınlanmıştı. Bu Lahika'da, "irticai gelişmelerin" sorumluluğunun nasıl AK Parti'ye yüklenebileceği anlatılıyordu. Meselâ: "İrticai faaliyetlere zemin hazırlayan birçok gelişmenin bizzat iktidar tarafından organize edildiği, bu kapsamda yasal ve idari altyapının hazırlandığı, irticai faaliyetlerin hem merkezi yönetim, hem de yerel yönetimler tarafından yürütüldüğü anlatılacaktır..."
2) İrtica ile Mücadele Eylem Planı
ise, Org. Ergin Saygun'un yerine, Genelkurmay 2. Başkanlığı'na gelen Hasan Iğsız'ın talimatıyla hazırlanmıştır. Bu planın hazırlanmasında Iğsız'ın verdiği direktif gereği, Korgeneral Mehmet Ersöz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve kurmay albay İlker Ziya Göktaş görev almıştır. Eylem Planı, kurmay albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanmıştır.
ÖZETLE: İki farklı Genelkurmay 2. Başkanı'nın talimatıyla hazırlanan iki farklı plan var. Biri, Bilgi Destek Planı (Ergin Saygun'un talimatıyla hazırlandı), diğeri İrtica ile Mücadele Eylem Planı (Org. Hasan Iğsız'ın talimatıyla hazırlandı.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA