Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Moshos

Cunda adasında, Moshos isimli butik otelde kaldık. Sahipleri, İstanbul'da, Beyoğlu'nda, Ghetto adındaki büyük bir lokantaları olan Serap ve Erdal Altay çifti. 400 senelik bir Rum konağı. Serap Hanım, en ufak teferruatına kadar düşünmüş; mekânı, bu bölgede bulduğu eski çanak çömlek, ahşap malzeme ve eşyalarla döşemiş. Sadece 7 odası var. Serap'ın ablası Dilek ve eşi Ziya Makaracı, konuklarla tek tek ilgileniyor. Sabah kahvaltısında Dilek Hanım'ın hazırladığı zeytini ve reçeli ikram ettiklerini de söylemeden geçemeyeceğim.

***

Ayvalık'a gelince Yörük Mehmet'in lokantasına uğramayı da ihmal etmeyin. İlk gece orada yemek yedik. Otlarla beslendik: Turp otu, Akkız, Hindiba, Hardal otu, Isırgan otlu börek vs... Tabii üzerine, henüz yeni sıkılmış mis gibi zeytinyağını döküyorsunuz; uzun bir ömür ve sağlıklı bir hayat için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA