Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

4 yeni site kuruldu mu?

Devletin resmi tezini yaymak üzere, bir takım internet siteleri kurulabilir. Dolayısıyla, Başbakan Ecevit'in 2000 yılındaki talimatı tabii karşılanabilir. Ama, bu gibi olaylarda, elinizi verince kolunuzu kaptırıyorsunuz. Kapandıkları için muhtevalarını tam bilmemekle birlikte, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin genel üslûbu gereği, "iç düşman" ve "dış düşman" üreten bir mekanizma kurulmuş olması ihtimali kuvvetlidir. "Bölünme" ve "irtica" tehdidini canlı tutan, sıradan eylemleri, "bölücülük" ya da "irtica" olarak sunan, Ermenistan'la veyahut Yunanistan'la ilişkileri gerginleştiren yayınlar yapıldığını düşünüyorum. Nitekim, Taraf gazetesi (7 Kasım 2009), www.archive.org sitesinin yardımıyla, kapatılan sitelerin bazılarına girebilmiş. Başbakanlığın direktifiyle hazırlandığı söylenilen www.irtica.org sitesinden bir örnek veriyor ve bu sitede, AK Parti hükûmeti ile Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde çok sayıda yazı bulunduğuna dikkat çekiyor. Söz konusu site, Türkiye'de laikliğin tehlikede olduğunu gösteren basında çıkmış bütün haber ve yorumları alıntılamış. Kapatılan bir diğer sitenin adı da, www.greekmurderers.net idi. Zaten "Yunanlı katiller" anlamına gelen ismi de, sitenin içeriğinin ne olabileceğini gösteriyor.

***

Genelkurmay Başkanlığı, önce "Başbakanlık direktifiyle kuruldu" dedi. Fakat, başbakanın adını vermedi; sonradan 2000 yılında söz konusu direktifin Ecevit'ten alındığı ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanlığı, düzeltme açıklamasında, "Bu internet siteleri, 2007 tarihli 5651 sayılı yasaya uyum sağlamak maksadıyla yeniden düzenlendi ve sonradan tümü iptâl edildi" demekte ama, bunun da tam gerçeği yansıtmadığını sanıyoruz. İnternet üzerinden gazetelere ulaştırılan 2'nci ihbar mektubuyla birlikte, Nisan 2009 tarihli bir internet andıcı da geldi. Bu andıca göre, eski siteler kapatılırken, yeniden yapılandırılma kapsamında, 4 adet yeni site kuruluyor. Genelkurmay Başkanlığı, bütün sitelerin iptâl edildiğini ileri sürüyor. 2'nci ihbar mektubu, isimlerini vermiyor ama, 4 yeni sitenin hangi subayların kredi kartları kullanılarak açıldığını belirtiyor. Başbakanlık, bu şekilde 4 yeni site kurulup kurulmadığını, kurulduysa faaliyete geçip geçmediği iyice araştırmalı ve kamuoyunu aydınlatmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA