Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ankara yolunda

Ankara'dayım. Gündem gibi, hava da sıcak. Öyle ki, Meclis'e giderken, arabada serinlemek için klimayı açtırıyorum. Uçakta, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker ile karşılaştım. "İnternet siteleriyle ilgili belgelenin direktifinin Ecevit tarafından verildiği söyleniliyor" deyince, hemen itiraz etti: "Kim talep etmiş? Hangi aşamalardan geçilerek Başbakan'a ulaşılmış? Bunların hiçbiri belli değil" dedi ve bir iddia ortaya attı: "Aksine, 2002'de, DSP'nin parçalanmasında bu sitelerin rolü olduğundan şüpheleniyorum. O tarihte Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Büyükanıt'tı. Hatırlayınız, İsmail Cem ve Kemal Derviş ile birlikte yemek yediği haberi gazetelerde çıkmıştı. Sakın bu siteler, DSP'nin parçalanıp yeni oluşumların doğmasına zemin hazırlamış olmasın?"
Masum Türker inceleyecek ve bir şey bulursa kamuoyuyla paylaşacak.
Türker ile "2011 seçimlerinde TBMM'ye 4'üncü parti formülünü" de konuştuk. İddiaya göre, seçimler yaklaşırken, Demokrat Parti, Mustafa Sarıgül'ün partisi, Abdüllâtif Şener'in partisi ile DSP, tek çatı altında parlamentoya girecekler ve siyasette anahtar rol oynayacaklar.
Masum Türker, bu iddiaya kesin bir dille itiraz ediyor: "Diğerleri için düşünülebilir ama, biz DSP olarak saydıklarınızla işbirliği yapmayız. Unutmayın Milli Nizam Partisi, 1960'larda % 1 oyla işe başladı..."
Görüyorsunuz, daha Ankara'ya adım atmadan yoğun bir biçimde siyaseti solumak mümkün. TBMM kulisi ise, politikanın en kesif olduğu mekân. Bir yanda gerginlik, diğer yanda yarınlara ait çeşitli spekülasyonlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA