Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Direktif ortada kaldı

Direktifin sahibi bulunamıyor. 2000 yılında hükûmette yer alanlar (Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan) böyle bir talimatın verildiğini hatırlamadıkları gibi, Başbakanlık arşivinde de, "psikolojik harekât için internet siteleri kurulsun" şeklinde bir belgeye rastlanamadı. Ayrıca Zaman gazetesi, "İptâl edildi" denilen sitelerin pek çoğunun 2009 yılında güncelleştirildiğini ortaya koyan bilgi ve belgeleri yayınladı. (9 Kasım 2009) Zaman'da verilen adrese (www.domainsorgulama. net) girildiğinde, gerçekten, çok sayıda sitenin 2010 ya da 2012 yılına kadar tahsisinin alındığı anlaşılıyor.
Bu gibi sitelerin kurulmasının, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin asli göreviyle çeliştiği açık. Çünkü, yönlendirme amaçlı yayınlar, AK Parti'yle Fethullah Gülen cemaatini karalamaya, Kürt kimliğini inkâra, sürekli irtica tehlikesini vurgulamaya yönelik provokatif bir içerik taşıyor.
İşte örnekler: Cemaatlerin kara kutusu konuştu. Kur'an kursu açmayana, cami yaptırmaya ödül yok. Halk Eğitim Merkezi'nde çarşaflı aile eğitimi. n Cumhurbaşkanı seçiminde AKP'ye kaos uyarısı. Helâl sertifikasıyla hayata sızan şeriat. Genelkurmay'ın sabrı taştı. Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tuncer Kılınç açıkladı: "Çağdaşlıktan sapılırsa 28 Şubatlar olur." AKP'nin türban planı. n İşte AKP'nin Meclisi: TBMM'de türbanlı kadınların oturumu izlemelerine müsaade edildi.
Tayyip Erdoğan, "Ben diğerleri gibi bırakıp gitmem" diyor ama, o noktaya gelince, bal gibi gitmek zorunda kalır. Mesele, o noktaya getirmemek. Yargının işleyişi çok önemli. Ama, sivil-askeri yargı tartışması Anayasa Mahkemesi'nin önünde. Parlamentoda ise, anayasa değişikliğiyle sorunu çözmek için hâlâ adım atılmadı. Bu işler savsaklamaya gelmez... Dikkat!!!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA