Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu'nun iddiası

CHP Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın, "Yatıp kalkıp 12 Eylül darbesine dua etmesi gerektiğini" söylüyor. Meğer AK Parti'yi iktidar yapan 1980 darbesiymiş ve AK Partililer, minnet borçları yüzünden anayasanın geçici 15'inci maddesinin kaldırılmasını kabul etmeyip, Kenan Evren'in yargılanmasına karşı çıkmışlar!
Bu ne garip beyanat! AK Parti'nin iktidar olmasında 12 Eylül'ün zerre kadar dahli yok. Kılıçdaroğlu, "28 Şubat" deseydi, iddiasında gerçek payı görebilirdik. Ama 12 Eylül, Özal'ı iktidar yaptı; Turgut Sunalp'in MDP'sini iktidara getirmek istedi. Bütün bunların ardından, 12 Eylül'ün dayatmalarıyla mücadele eden Demirel ve İnönü 1991'de koalisyon kurdular. O tarihte, AK Parti bir yana, Refah Partisi'nin bile esamisi okunmuyordu. Refah Partisi, ancak, 1994'te, Ankara ve İstanbul belediyelerini kazandı. Tayyip Erdoğan, kıl payı farkla belediye başkanı seçildi; çünkü hem sol, hem de sağ bölünmüştü.
Darbecilerin yargılanması konusuna gelince, Türkiye ilk defa, darbe teşebbüsünde bulundukları için, emekli ya da muvazzaf üst rütbeli subayları yargılıyor. Bu konuda, hiç destek vermeyen, aksine, zaman zaman olayın ehemmiyetini küçümseyen CHP'nin bir üyesi, tutmuş, Evren'in yargılanmasından söz ediyor. Nerede samimiyet? Evren'in yargılanmasının sembolik bir değeri olabilir. Ama bugün darbeci komutanlara karşı açılan davalar, Türkiye'yi benzer badirelerden koruyacak bir ağırlığa sahip ve CHP, bırakınız destek vermeyi, sık sık pişen aşa su katmaya çalışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA