Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Koruma ve kollama bahsi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, internet sitesinin "Vazifeler" bölümünden, kendisine "cumhuriyeti koruma ve kollama" görevi veren kısmı çıkarttı. Evvelki gün, Akşam gazetesinin manşetinden yayınlanan bu haber ilgimi çekti. Vazifeler başlığı altında, evvelce şu ifade yer alıyordu: "Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın vazifesi, TSK'nın bir unsuru olarak, anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve kollanmasıyla ilgili kendisine verilen görevleri yerine getirmektir."
Bu güncelleme, 1 Aralık 2009'da gerçekleşmiş. Doğrusu, Akşam gazetesi iyi haber yakalamış. Genelkurmay Başkanlığı ve diğer komutanlıkların sitelerindeki "Vazife" bölümüne baktım, orada "cumhuriyeti koruma ve kollama" gibi bir görev tanımı göremedim.
Türkiye, yavaş yavaş doğru bir çizgiye mi oturuyor dersiniz! En azından asker-siyaset ilişkilerinde.
Her askeri müdahaleyi "Cumhuriyeti koruyoruz, kolluyoruz" bahanesiyle açıklayan bir dünya görüşü, yerini, "Asker siyasete karışmaz" inancına mı bırakıyor?
Böyle bir değişim de, aslında, demokratik açılımın parçası sayılmaz mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA