Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sine-i millet oylaması

DTP'liler, sine-i millete döneceklerini açıkladılar. Hiç değilse sözlerini tuttukları için onları tebrik etmek gerekiyor. Ama anayasaya göre, istifaları TBMM tarafından oylanıp kabul edilmeli. Parlamentodan 21 milletvekili eksilirse, zaten noksan olan 6 milletvekilliğiyle birlikte rakam 27'ye ulaşıyor. Anayasanın 78'inci maddesine göre, toplam sayının % 5 eksiği (28 milletvekili) ara seçimin önünü açıyor. Genel seçimlere bir yıldan fazla zaman var. Dolayısıyla, Meclis istifaları kabul ederse, o bir eksik tamamlandığında, her an ara seçime gidilebilir. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklamalarını dinledim. Sözlerinden, "istikrar" gerekçesiyle AK Parti'nin istifalara onay vermeyeceği anlaşılıyordu. Halbuki istifa tek taraflı bir işlem.
Bu durumda, AK Parti'nin, muhalefet partilerinin "Seçimden kaçıyorsunuz" yolundaki iddialarına sık sık muhatap olacağını hatırlatmak isteriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA