Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Arınç'a suikast!

Bülent Arınç'a suikast" haberi günlerdir tartışılıyor. Ben de aklımdaki soruları sorayım:
1) Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin açıklaması niçin 3 gün gecikti? Genelkurmay, neden anında, "Bunlar bizim görevlendirdiğimiz kişilerdir" demedi? Sebebi, gizli bir tahkikatın ortaya çıkmasını önleme çabası olabilir mi?
2) Gizli tahkikatın duyulmasını engellemek istiyorlarsa, neden sonradan açıklama yaptılar? Olay kamuoyu tarafından duyuldu, gizli soruşturma ortaya çıktı.
3) Mecbur kaldılar; spekülasyonların önünü kesmek zorundaydılar. Aksi takdirde, işe muvazzaf subaylar karıştığı için, Genelkurmay, suikasttan sorumlu tutulabilirdi. Ama, Arınç'ın adresinin yazıldığı kâğıdın subaylarda ne aradığına dair bir açıklama yapılmadı. Aradan geçen 3 gün içinde bunun sebebi öğrenilemedi mi?
Subayların bir tanesinin adres kâğıdını yutmaya teşebbüs etmesiyle Genelkurmay'ın açıklaması birleştirilince, zihinlerde hemen bir başka soru beliriyor. Acaba, albay ile bin başının izlediği subay, Arınç'a mı gizli belge aktarıyordu? O noktada, askerler, araç içinde, bilgi sızdıran kişinin Arınç'ı ziyaret etmesini mi bekliyorlardı?
Bu ihtimal de, kurumlar arası çatışmanın daniskası diye nitelendirilebilecek çok ama çok vahim bir durum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA