Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Partiler ve oy oranı

Geçtiğimiz cuma gecesi Fehmi Koru'nun girişimiyle düzenlenen fasıllardan birindeydim. Bu gibi toplantılarda sadece müzik ziyafeti ile yetinmiyorsunuz. Çok sayıda dost görüp konuşma imkânı buluyorsunuz.
A&G Araştırma'nın Başkanı Adil Gür'e rastlayınca, onunla sohbet fırsatını kaçırmadım. Tabii ki kamuoyu araştırmalarını sordum.
AK Parti'yi %35 civarında göstermiştiniz.
Nedir durum? Düşme sürüyor mu?
Onun biraz altında, (Habur sınırındaki hadiselerle biraz daha düştü) ama bir buçuk aydır konumunu muhafaza ediyor. CHP ise mahalli seçimlerin altında. Milliyetçi partiler yükseliyor. MHP ile DTP'nin oyu artıyor. MHP, CHP'ye çok yaklaştı.
Adil Gür'den bir başka şey de öğrendim. Türk Silahlı Kuvvetleri öteden beri en güvenilen kurum. Ama önce Ergenekon davası güvenilirliğine darbe vurmuş, sonra da psikolojik harekât belgeleri, suikast iddiaları, faili meçhul cinayet söylentileri vs. Mutlaka gene güvenilirlikte en baş sırada ama oran %80'lerin altındaymış.
Seçim var mı yok mu sorusuna bu araştırma da, bir anlamda cevap veriyor. AK Parti'de düşme durduysa, bir konsolidasyon dönemine ihtiyaç var. Bu yüzden bence 2011 beklenecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA