Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Darbeciler neden güvendi?

Taraf gazetesi, 5000 sayfalık Balyoz Darbe Planı'yla ilgili belgeleri yayımlamaya devam ediyor. Bunların içinde, Harp Oyunu seminerine iştirak eden generallerin listesi, "darbe harekâtı timlerinde görevlendirilecek" personelin isimleri ve görev yerleri, tasfiye edilecek 823 muvazzaf subayın adı, yanlarında tasfiye gerekçeleriyle yer alıyor. Ayrıca, dönemin 1. Ordu Harekât Başkanı Kıdemli Kurmay Albay Süha Tanyeri'nin, seminerden önce ve sonra tutmuş olduğu el yazısı notlar da var. Notlar toplam 80 sayfadan oluşuyor. Meselâ bir yerinde, "Hitler'in iktidara gelişi e-mail olarak çekilsin" deniliyor. Bunun yanı sıra, darbe ortamında hangi birliğin, ne görev yapacağı, kime bağlı olduğu da el yazısıyla not edilmiş; darbe sürecinde, İstanbul, İzmit ve Adapazarı'nda karşılaşılacak sorunlar belirlenmiş.

***

Kısaca anlatmaya çalıştığım gibi, ortada, pek kuşkulanacak, "Acaba düzmece belgelerle mi karşı karşıyayız?" diye sorgu sual edilecek bir durum mevcut değil. Ama bakıyoruz, adları "faydalanılacaklar" listesinde geçen bazı arkadaşlar, bir yandan Taraf, isimlerini yayımladığı için gazeteyi kınıyorlar, bir yandan da, Balyoz Harekât Planı'nı karartmaya çalışıyorlar. Onlara göre, hükûmet, "mağdur duruma düşmek" ya da "gündem değiştirmek" için bu planı ortaya çıkartmış. Veya birilerine yazdırmış; ilâve bölümler koymuş!!!

***

Sevgili meslektaşlar, zaten bu tavırlarınız yüzünden "faydanılacak gazeteciler" arasında yer aldığınızın hâlâ farkında değil misiniz? Hem gerçeklere gözünüzü kapatıyorsunuz, hem de işin peşini bırakmayanlara "Ordu düşmanı, TSK'yı yıpratmaya çalışıyor" diye yaftalar yapıştırıyorsunuz. Elbette, 137 kişinin içinde bulunan herkes bu kategoriye girmiyor. Ama diğerleri, biraz özeleştiri yapsın! Darbe gerçekleştikten sonra, kimse onlardan yardım istemeyecek. Önce, yani darbe zemini hazırlanırken, "işbirlikçi" gazetecilerin katkısına ihtiyaç var. Ve o listede ismi olanlardan bazıları, "Plan sahte" diyerek, darbeci komutanların, kendisine güvenmekteki haklılığını da ortaya koymuş olmuyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA