Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Darbeler geride mi kaldı?

İlker Başbuğ'un "Sabrımızı taşırmayın" şeklinde bir cümle ile tehditvari bir üslûbu benimsemesi yanlış oldu. Aslında, peş peşe açıklanan darbe belgeleriyle sabrı taşan bizleriz. Genelkurmay Başkanı, "Seçimle gelen seçimle gider" diyor ama istenen ciddiyetle olayların üzerine de gitmiyor. Balyoz Harekât Planı belgeleri bir ihtimal, 1. Ordu'daki Kozmik Oda'da olabilir. Bunu, 1. Ordu Komutanlığı Harekât Başkanı Kurmay Albay Süha Tanyeri ile Üçüncü Kolordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Başkanvekili Albay A. Turgut Değerli'nin yazışmasından anlıyoruz. (Taraf-24 Ocak 2010) Tanyeri, Değerli'ye, "Plan semineri icrası kapsamında yapılan tüm hazırlıklar arşivlenmek maksadıyla CD'lere kopyalanarak Kozmik'te saklanacaktır. Plan semineri ile ilgili bilgiler, bilgisayar ortamında ve evrak olarak Kozmik haricinde bulundurulmayacak (menfi), konuyla ilgili bilgisayarda bulunan bilgiler silinecektir" talimatını veriyor. Acaba orijinali mi çalınıp, Taraf'a servis yapıldı; yoksa orijinali hâlâ Kozmik Oda'da mı; bunu da bilemiyoruz.
2002'den beri, çok sayıda belge ve bilgi ortaya çıktı: Balyoz Harekât Planı, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz, Eldiven darbe planları, 27 Nisan 2007 e-muhtırası, Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun'un talimatıyla Psikolojik Harekât Dairesi'nde (şimdiki adı Bilgi Destek Dairesi Başkanlığı) hazırlanan Bilgi Destek Planı ve Lahikası, Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız'ın talimatıyla gene Psikolojik Harekât Dairesi'nde hazırlanan İrtica ile Mücadele Eylem Planı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı cuntasının kaleme aldığı Kafes Eylem Planı. Ayrıca, Ümraniye'de Osman Yıldırım'a ait, Eskişehir'de Fikret Emek'e ait ve Adapazarı'nda Yarbay Mustafa Dönmez'e ait evlerde, Zir Vadisi ve Poyrazköy'deki kazılarda silâh ve mühimmat bulundu. Sık sık oraya buraya terk edilen bombalar ve patlayıcılar da var. Bu vahim tablo karşısında, "Darbeler geride kaldı; neden bu işi kurcalıyorsunuz?" denilebilir mi Paşam? Daha büyük bir şeffaflık bekliyoruz
sizden.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA