Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Anayasa değişikliği

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) açıklamalarını umut verici buldum. Bu parti, hem, darbe teşebbüslerinin adli yargıda muhakeme edilmesi konusunda destek vermeye hazır görünüyor, hem de Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayı yetersiz bulduğunu söyleyerek, bu konuda Baykal'dan farklı bir tavır sergiliyor. Eğer AK Parti, Anayasa'nın 145. maddesini değiştirmek isterse, MHP'nin birlikte hareket edeceğini sanıyoruz. Buna, CHP'nin de, Baykal'ın bütün açıklamalarına rağmen, direneceği kanaatini taşımıyorum. Üstelik Anayasa'nın 145. maddesinin 2. fıkrasına göre, hâlâ sivil kişiler askeri mahkemelerde yargılanabilir. Eğer CHP, yasanın o kısmıyla ilgili bir müracaatta bulunsaydı, Anayasa Mahkemesi, 145. maddenin 2. fıkrasına bakarak, yasanın sivillerin mutlaka adli mahkemelerde yargılanmasına dair hükümlerini de iptâl edebilirdi. Demek, sivillerin durumu da şu anda teminat altında değil.
Tekrar ediyorum: Keşke, asker siyaset ilişkileriyle ilgili bir Araştırma Komisyonu kurulsa; bütün partiler, bu konuda ne gibi adımlar atılabilir, aralarında görüşseler ve bir öneri paketi ortaya çıksa. Bu adım,
kutuplaşmayı da giderip, işbirliğini takviye edecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA