Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kutlu Doğum

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kutlu Doğum Haftası için, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği toplantıya Deniz Baykal'ın katılarak bir konuşma yapması, geçtiğimiz günlerin en tartışılan konularından biriydi.
Hz. Muhammed'in doğum yıldönümü, 1994'ten beri Hicri değil, Miladi takvime göre kutlanıyor. Dolayısıyla her yıl tarih değişmiyor ve Nisan'ın 3. haftasına denk geliyor. Kutlu Doğum Haftası yüzünden, her sene laiklik tartışmaları alevleniyordu. Artık, hassasiyetleri rencide etmemek adına, kutlamalar, 23 Nisan'a sarkmıyor. Böylece bir uzlaşma noktası bulundu.
Kutlu Doğum Haftası'nın, 23 Nisan'a alternatif olarak gündeme sokulduğu iddialarından ve bu haftayı hedef alan 27 Nisan e-muhtıralarından çok şükür bugünlere geldik. Tıpkı "çarşaf açılımı" gibi, Baykal'ın bu son yaklaşımını da övgüye değer buluyorum. Demokratik ülkelerde, elbette, "halkın nabzına göre şerbet" vereceksiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA